SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Kokteyl

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:27
Belediyeden Kokteyl
A- A+ PAYLAŞ

24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kokteyl verildi. 

Turgut Özal Tabiat Parkı’nda bulunan Esenlik Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kokteylde konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kokteyl için Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Başkan Ahmet Çakır, her zaman basına önem verdiklerini belirtti. Basının halkın sesi,gözü ve kulağı olduğunu ifade eden Çakır, “Basın bizimle halk arasında adeta bir köprü görevi görüyor. Dolayısıyla basının her zaman sağduyulu yazmış olduğu eleştirilerine her zaman açık olduğumuzu ifade ediyorum. Bundan istifade ettiğimizi söylüyoruz. Basınla görev süremiz içerisinde her zaman istişare halinde olduk. Bugün münasebetiyle de Malatya’daki basınımız ile bir araya gelmiş olduk” dedi.

Başkan Çakır, ülke siyasetinde şuanda bir koalisyon görüşmesinin de sürdüğünü belirterek, “İnşallah bu görüşmeler hayırlı sonuçlanır. Sivil Anayasanın yapılması olsun. Ülkemizdeki istikrarın korunması olsun. Bunlar çok önemli. Huzur ve istikrarın olduğu müddetçe Anayasamızın daha sivil hale gelmesi demokrasimizin daha güçlenmesi de tabiî ki basının da daha özgür olmasına fırsat sunacaktır” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de yaptığı konuşmada, basında sansürün kaldırılışının 107’inci yılı olduğunu belirterek “Tabi basında sansür sadece devletin sansürü değil aynı zamanda patronun sansürü, sermayenin sansürü, aynı zamanda toplumsal baskı sansürüne karşı çalışan gazetecilerin fikirlerini özgürce ifade edebilmeleri bir ortamın oluşması noktasında herkesin gayret göstermesi gerekiyor” dedi.

Kokteyle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kadir Çelik, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi Basın Müdürleri ile gazeteciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız