SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Muharrem İftarı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:41
Belediyeden Muharrem İftarı
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır Muharrem ayı dolayısıyla Malatya Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı başkanları ile davetlilere iftar yemeği verdi.

Muharrem İftarına, Vali Vekili Sait Kurnaz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmuz Şat, Polis Okulu Müdürü Sıtkı Akgül, TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Malatya Müftüsü H. Yusuf Gül, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli’nin okuduğu iftar duasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. 

Vakıf Başkanlarından Çakır’a teşekkür

Aynı sofrada güzel duyguları paylaşmak adına çok güzel bir organizasyon olduğunu belirten Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, “Son zamanlarda ülkemiz dışında, bölgemizde oynanan birçok oyunlar var. Bu oyunları ülkemize taşıma noktasında bazı faaliyetler bulunmakta. Milletimiz, halkımız bu oyuna gelmeyecektir, biz binlerce yıldır kardeşçe birlikte yaşıyoruz. Bizleri bir araya getiren sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Muharrem geleneğimizde iftar yemeği geleneğinin olmadığını belirten Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise “Hangi mezhepten olursa olsun Peygamber Efendimiz’in takipçilerinin iftarı beraber paylaşmaları belli ki birliğimize, beraberliğimize katkı sağlamaktadır. Bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah’ın rahmeti boldur, bize çok güzel bir dünya bahşetmiş, her çeşit imkan var. Gelin Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği bu güzellikleri paylaşalım, varsa sıkıntıları da paylaşalım. O zaman Peygamber Efendimize ümmet borcumuzu yerine getirmiş oluruz” şeklinde konuştu. 

Müftü Gül: Cenab-ı Hakk İslam Alemine bir daha Kerbelalar yaşatmasın

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz içinde bulunduğumuz bu aylar için Allah’ın ayı demiş. Dolayısıyla bu ayın değerini, kıymetini, önemini bize hatırlatıyor. Bu ay aynı zamanda Hz. Peygamberimizin ciğer paresi Hz. Hüseyin ve onun 72 arkadaşının şehit edildiği bir ay. Muharrem ayı içerisinde bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, Kerbela ayından ders alınması gerektiğine inanıyor, Cenab-ı Hakk İslam alemine bir daha Kerbelalar yaşatmasın diyoruz” dedi.

Çakır: Birlikteliklere ihtiyacımız var

Muharrem ayının önemine değinen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu tür birlikteliklere ihtiyacımız var. Muharrem ayının önemini değerli başkanlarımız ve Müftümüz ifade ettiler. İslam tarihi boyunca birçok olayın vuku bulduğu önemli bir ay. En önemli olaylardan biri bize hala aynı matemi yaşatan Kerbela.

Bizler bundan ders çıkarmalıyız. İslam coğrafyasının birçok noktasında hala Kerbelalar yaşanıyor. Bizim bu bilinçle hareket etmemiz, bunlara fırsat vermememiz gerekmektedir. Bu vesileyle milletimizin ve bütün İslam Aleminin Muharrem aylarını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Akın: Her türlü haksızlığa karşı çıkmalıyız

Hz. Hüseyin Efendimiz’in şehit edilişinin seneyi devriyesi olduğunu belirten  Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, “Peygamber Efendimiz’in birçok hadisinde Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edileceğine dair sözler vardır. Hz. Hüseyin Kerbela’ya doğru yola çıktığında sahabe karşı çıkıyor, ancak Hz. Hüseyin efendimiz diyor ki ‘ben bu zalimlere karşı çıkmazsam kıyamete kadar hiçbir zalimin karşısında kimse mücadele vermez.’ Bize bir mesaj veriyor. Bugün Müslümanlar olarak Hz. Hüseyin’in yolundan gidiyorsak, her türlü haksızlığa karşı çıkmamız lazımdır. Türkiye’de şu anda bir huzur iklimi var bu huzur iklimini getirenlerden Allah razı olsun. Bizleri bir araya getiren Belediye Başkanız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Şahin: Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yaptığı konuşmada, “Muharrem ayı Peygamber Efendimiz’in güzide torunu ve yanındaki 72 yareni ile birlikte iktidar kavgası yüzünden katledilişlerinden dolayı ayrıca bir önem ve ehemmiyet arz etmektedir. Bugüne kadar bu coğrafyada ve diğer ümmetin yaşamış olduğu coğrafyalarda Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma noktasında çok insanların ellerine alet olduk. Ama Allah’a hamd olsun bu ülkede de Irak’taki gibi, Afganistan’daki gibi, Suriye’deki gibi birçok teşebbüsler olmasına rağmen beklenene ulaşılamadı. Bize düşen dış mihrakların oyununa gelmeden birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır. Günün anlam ve önemini idrak eden Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Çalık: Allah hepimizi yezitlerden korusun

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Babanızın katilini bile görseniz yanından geçeceksiniz ona bulaşmayacaksınız denilen bir aydayız. Bu mübarek ayın hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kerbela şehitleri ve Hz. Hüseyin Efendimiz’in vefatı yüreklerimizin yarası. Allah hepimizi yezitlerden korusun. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım. Bugünkü birliğimizi sağlayan değerli belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız