SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Oyuncak Merkezi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:20
Belediyeden Oyuncak Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Nostalji Oyun Bahçemiz’ isimli proje, SODES tarafından kabul edildi.

Daha önce “Seyyah Sinema ve Tiyatro Tırı”, “Ellerimde Oyuncak, Gözlerimde Sevinç Var”, “Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri”, “Sanatla Geleceğe Şekil Veren Eller” adlı projeleri SODES tarafından kabul edilen ve desteklenen Malatya Belediyesi’nin yeni projesi “Nostalji Oyun Bahçemiz” adlı projesi de kabul edildi. Proje sayesinde çocukların eğlenirken öğrenecekleri belirtildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişerek büyümelerini hedefleyen proje kapsamında, oyun müzesi ve oyuncak merkezi kurulacak. Kültürel mirasımızın unutulmaya yüz tutan çocuk oyun, oyuncak ve masal kahramanları yaşatılarak günümüz ve gelecek kuşaklara aktarılacak.

Proje kapsamında; resim, tahta oyuncak boyama ve kukla atölyeleri ile masal günleri ve Hacivat-Karagöz gösterileri yapılacak. Projenin uygulanacağı yerde kurulacak amfi tiyatro sahnesinde nostaljik çocuk oyunları sergilenecek. Ahşap Oymacılığı kursu düzenlenecek.

Özellikle risk altındaki çocukların faydalanmasının hedeflendiği projeden isteyen tüm çocukların yararlanmasına imkan tanınacak. Projeyle ilk etapta 11.640 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Tüm çocukların etkinliklerinden ücretsiz yararlanacağı projenin 255.000 TL bütçesi bulunuyor. Bütçenin tamamı SODES projesi kapsamında karşılanacak. Önümüzdeki günlerde Malatya Belediyesi ile Malatya Valiliği arasında imzalanacak protokol sonrası projenin uygulanmasına başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız