SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Yeni Yarışma

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, "Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi" konulu kitap yazma yarışması düzenledi. 7 Ekim 2011'e kadar süresi olan yarışmanın birincisine 10 bin lira ödül verilecek.

Yarışmaya ilişkin olarak yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi 2 ay içerisinde 2. ulusal yarışmasını düzenliyor.

Geçtiğimiz ay “Türk Siyaset Tarihinde Turgut Özal” konulu makale yarışması düzenleyen Malatya Belediyesi, şimdi de “Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi” konulu kitap yazma yarışması düzenledi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Belediyesi 2010 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi” konulu kitap yazma yarışmasında, Malatya’nın bilinen en eski dönemlerinden başlayıp, ikibinli yıllara kadar geçen sürenin özetlenerek anlatıldığı bir kitabın hazırlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Malatya tarihi ile ilgili olarak değişik zamanlarda çeşitli eserlerin yayınlandığı, ancak bu eserlerin Malatya ile ilgili genel ve yakın tarihi detaylı bir şekilde içermemesi nedeniyle “Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi” konulu özet, ama aynı zamanda ayrıntılı bir kitaba ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Kitap Yarışmasının jürisinde önemli isimler bulunuyor. Yarışma değerlendirme kurulunda Prof.Dr. Hikmet Yavuz Ercan, Prof.Dr. Re’fet Yinanç, Prof.Dr. Mesut Elibüyük, Prof.Dr. Cahit Günbattı, Prof.Dr. Mehmet Karagöz, Prof.Dr. Hasan Kavruk, Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç ile Doç.Dr. Hüsniye Canbay Tatar yer alıyor.

“Başlangıcından Günümüze Malatya Tarihi” kitap yazma yarışmasında, Belediye tarihinin en yüksek ödülü veriliyor. Yapılan açıklamaya göre; 1. ye 10 bin, 2. ye 5 bin, 3. ye 3 bin lira ödül açıklanırken, 3 kişiye de 1000’er lire mansiyon olmak üzere toplamda 21 bin lira ödül dağıtılacağı belirtildi.

Düzenlenen yarışmada Malatya ile ilgili detaylı bilgilerin toparlanması ve aceleye getirilmemesi amacıyla Malatya Belediyesi yarışma süresini bir hayli uzun tutuyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 7 Ekim 2011 tarihine kadar eserlerini hazırlayabilecekler.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgilerin Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi’nin Web sitesinden (www.malatya.bel.tr) alınabileceği bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız