SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyelerden Proje İsteyeceğiz"

0
Güncellendi - 2016-01-16 17:16:17
A- A+ PAYLAŞ

  • Akçadağ Heyeti'nin makamında ziyaret ettiği Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Akçadağ ve Malatya için ciddi gayretler göstereceklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Terörün bitilmesi noktasında çok ciddi mücadele veriliyor. Türkiye kaynaklarının yüzde 50’si terörle mücadeleye gidiyor. Eğer biz bu terör belasından kısa zamandan kurtulursak, otomatik olarak Türkiye yüzde 50 büyüyecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda AKP Akçadağ İlçe Teşkilatı ile kahvaltıda bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bütün Türkiye’de olduğu gibi Akçadağ ve Malatya için de ciddi gayretler göstereceklerini vurguladı. Akçadağ Spor Tesisi için söz aldıklarının müjdesini veren Tüfenkci, “Develi-Akçadağ yolunu inşallah 2016 yatırım programına aldıracağız. Birçok şeyi birlikte başaracağız ama önemli olan birbirimize sahip çıkmamız. Birbirimize sahip çıkarsak gücümüz artar. Bölünürsek, parçalanırsak gücümüz azalır. Bizim değerimiz, gücümüz birbirimize sahip çıkmakla olur. Bize bakanlık verilmesiyle sadece Malatya’da değil İstanbul’da, Ankara’da yaşayan Malatyalılar da çok heyecanlı. Bu heyecan inşallah 10-15 yıllık var olan dağınıklığımızı giderme noktasında bir güç olur. Eğer sizler yerelde bize sahip çıkmazsanız, bizler burada sizlere sahip çıkmazsak çok çabuk bu enerjiyi ve sinerjiyi kaybederiz. Onun için bizler birbirimize sahip çıkarak büyüyeceğiz” diye konuştu.

Önümüzdeki dönem içerisinde hizmet etmek için bir süre olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin kritik bir eşikten geçtiğini ifade etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılan terörle mücadelede hakkında da konuşan Tüfenkci, “Geçtiğimiz gün Malatya’daydım bir şehidimiz vardı. Allah Malatyalı şehidimize ve bütün şehitlerimize rahmet etsin. Gerçekten orada çok ciddi mücadele veriliyor. Türkiye kaynaklarının yüzde 50’si terörle mücadeleye gidiyor. Eğer biz bu terör belasından kısa zamandan kurtulursak otomatik olarak Türkiye yüzde 50 büyüyecek demektir. Şu anda Cizre’de, Silopi de, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Van’da felç olmuş bir tarafımız var. Bizim Habur Kapımız açık olmasına rağmen güvenlik nedeniyle gidiş gelişler çok az oluyor. Bundan kim kaybediyor, o bölge insanı kaybediyor, Türkiye kaybediyor. Onun için bizim inşallah kısa zamanda terörle mücadeleyi bitirip yolumuza hızlı bir şekilde devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye büyüdüğü zaman Malatya’nın da büyüyeceğini ifade eden Tüfenkci, Malatya için çalışacağını kaydetti. Tüfenkci, “Bunu mikro düzeyde değil makro düzeyde bakıp yapacağımız projelerle, yatırımlarla inşallah Malatya’yı farklılaştırdığımızda diğer ilçelerimiz de bir ivme kazanacak. Bu hafta sonu Malatya’da bütün belediyelerimizle bir toplantı yapıp, projelerini isteyeceğiz. Çünkü yerel çok önemli bizim için. Eğer yerelde proje gelmezse, ildeki bürokratlar gelen projeleri uygulamakta eksik kalırsa, milletvekillerimiz projeleri takip etmekte zayıf kalırlarsa isterse başbakanlık sende olsun bir anlam olmaz. Onun için el birliği ile Malatya’nın gelişmesi için çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    PEKİ İLÇELER ARASINDA AYIRIM YAPACAK MISINIZ, YOKSA ADALETLİ Mİ OLACAKSINIZ.????
    0
    0
    Yanıtla
  • onur (8 yıl önce)
    Akçadag spor tesisleri ve develi yolu hayelmı gercekmı gorcegız koskoca bakan soyledıgıne gore gercek olur.
    0
    0
    Yanıtla