SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyelere Görev Düşüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:22
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu,  1977 yılında mezun olduğu Malatya Lisesi’ni (eski adı Turan Emeksiz Lisesi) ziyaret eden Kazancıoğlu, duygu dolu anlar yaşadı. 

“İçinde büyüdüğüm okulumu ziyaret ettim” diyen Kazancıoğlu, okulda eğitim gören öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

“EĞİTİMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Kendi dönemlerinde Turan Emeksiz Lisesi adını taşıyan Malatya Lisesi’nde eski hatıralarını yad ettiğini belirten Kazancıoğlu, “Malatya Lisesi, eğitim-öğretim faaliyetine hala devam ediyor.  Yerel yönetimler olarak eğitimle direk ilgili olmasak da, şehrin eğitimi ve kültürel yapısıyla ilgili sorumluluklarımız olacak. O anlamda neler yapacağımızla ilgili plan ve projelerimizi hazırlıyoruz. Şehrin kamil olması için önce insanın kamil olması gerekiyor. Bu anlamda sosyal devletin üzerine büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda belediyelere de toplumsal görevler düşmektedir” dedi.

“CİDDİ ÇALIŞAN BİR KENT KONSEYİ KURACAĞIZ”

Göreve geldikleri takdirde süratle ciddi çalışan bir kent konseyi kuracaklarını ifade eden Kazancıoğlu, “Şuan ki kent konseyi gibi sadece şekilde olan, göstermelik bir yapı olmayacak. Ciddi çalışan bir kent konseyi oluşturacağız. Sporcu yetiştiren akademi kuracağız. Bütün mahallelerde kültür ve eğitim hamleleri yapacağız. O anlamda birikmiş insan gücünü devreye girmesi gerekiyor. Malatya dışında yaşayan birikimli arkadaşlarımız devreye girecek. Üniversitedeki öğrencilerimiz şehrin sosyal yapısına katkı sağlayacak. Bu noktada da projelerimiz var. eş zamanlı eğitim, sosyal ve kültürel projelerimiz var” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİRDE DEĞERLENDİRECEĞİMİZ ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

Kazancıoğlu, büyükşehirde değerlendirecekleri önemli projelerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Türkiye’de şuanda maalesef eğirim, deneme yanılma yöntemiyle yapılıyor. Çok pahalı ve yanlış bir yöntem. Maliyet ve zaman olarak insanları kopukluğa itiyor. Benim çocuklarım farklı formasyonlarla Anadolu Lisesine girdiler. Müthiş bir kopukluk var. Onun için eğitimin süratle siyasilerden ve karar vericilerden kalıcı taleplerimizi ileteceğiz. Bu anlamda Malatya, birikmiş insan gücü olarak önemli bir potansiyele sahip. İnşallah biz bunları büyükşehirde değerlendireceğiz. İlçe belediyelerle de müşterek projelerimiz olacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız