SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyemizin Kapıları Gençlere Sonuna Kadar Açık"

0
Güncellendi - 2017-03-10 02:22:25
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Gelecek Hepimizin” projesi kapsamında Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile birlikte Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi’ne giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Okul Müdürü Remzi Sevim ve öğretmenler tarafından karşılandı.

Okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerle tek tek selamlaşarak sohbet eden Belediye Başkanı Polat, gelecek planlaması yapan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 “ECDADIMIZIN BIRAKTIĞI MİRASA SAHİP ÇIKMANIN YOLU; ÇOK OKUMAKTIR”

Türkiye’nin ekonomik, ticaret, güvenlik ve teknoloji alanlarında daha iyi noktalara ulaşması gerekliliğinden bahseden Başkan Polat, “Dünya’nın dört bir tarafına adalet, imar, bilgi, kervansaray götüren, gittiği yerlerde çok önemli eserler bırakan bir ecdadın torunları olduğumuzu asla unutmayalım. Bizim tarihimiz ne hikâye ne de masaldır, tam anlamıyla gerçekler üzerine kuruludur. Biz kendimizi övmek adına bunları anlatmıyoruz. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un Fethi, Çanakkale zaferleri gibi dünya tarihine altın harflerle yazılan onurlu bir tarihin evlatları olarak üzerimizdeki ağır sorumluluğun farkında olmamız lazım. Atalarımız bizlere bu denli onurlu ve şerefli bir tarih bıraktı. Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde şartları yerine getirmeyince, yapılması gerekenler eksik bırakılınca,  zamanın şartlarını yakalayamayarak refaha kapılınca rakiplerimiz bizi geçti ve bizi yönetmeye, yol göstermeye başladılar. Bu durum bizim eksikliğimiz. Bunları bilerek, farkında olarak kendimize gelmemiz, yenilenmemiz ve hayatımızı baştan aşağıya güncellememiz gerekiyor. Bizim davamız; vatan, millet, bayrak ve mukaddesat davasıdır. Bu toplumun hamuru İslamiyet’tir, Müslümanlıktır. Kuran-ı Kerim’in ilk emri ‘Oku’ ise biz bu emri layıkıyla yerine getirmekten başka çaremiz yoktur” dedi.

“BELEDİYENİN KAPILARI GENÇLERİMİZE SONUNA KADAR AÇIK”

Gençlerin fikirlerine ve düşüncelerine her zaman önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Gençlerimizin büyük bir aşk ve heyecanla ülkelerine, bayrağına ve milletine sıkı sıkıya sarılmalarını istiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve gençlerimizin daha güzel bir geleceğe sahip olmaları adına tüm imkânlarımızı seferber ettik. Belediyenin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır. Projelerinizi, çalışmalarınızı bizimle paylaşabilirsiniz, bizlerde bu projelerin uygulanma safhasında tüm gücümüzle mücadele ederiz. Benim sizden tek isteğim; okumaktan asla vazgeçmeyin, yaptığınız iş alanını okuyun, farklı meslek dallarını okuyun ve öğrenin. Edebiyat, tarih, matematik, fizik, kimya, teknoloji alanlarında sürekli okursanız çok farklı bir hayat felsefeniz olur. Kendinizi her gün bir adım daha ileriye atın ve sürekli yenilikler peşinden koşun. İçinde bulunduğunuz koşulların sizi yıldırmasına ve çalışmanıza engel olmasına müsaade etmeyin. Bilgili olanla olmayan arasında dağlar kadar fark vardır. Engelleri aşmak için sabırlı ve kararlı olmak gerekiyor. Ders çalışırken, iş yaparken zevk almaya çalışın ve hayata sımsıkı tutunun. Zamanınızı boş işlerle geçirmeyin, bizim üretken, verimli, davasının peşinden koşacak, gelecekle ilgili öngörüleri olacak öğrencilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

“NE YAPARSINIZ YAPIN, SEVEREK VE HEYECANLA YAPIN”

Türkiye’nin güçlü bir geleceğe sahip olması için çalışan, koşturan, proje üreten, tüm alanlarda okuyan bir gençliğe fazlasıyla ihtiyaç duyduklarını ifade den Başkan Polat, “Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kardeşlerimiz aynı zamanda ekonominin içinde yer alıyorlar. Ülke ekonomisi içerisinde önemli yer kaplayan meslek dallarıyla ilgili hem teorik, hem de pratik eğitimler alıyorsunuz. Bir yandan okurken diğer yandan ekonomin içinde yer alıyorsunuz, farklı bir durumunuz söz konusu bu durumunuzu çok iyi anlamanız ve fark etmeniz lazım. Hangi iş alanında olursanız olun benim size tavsiyem; en güzelini yapmaya gayret edin, o alanda hedefler koyun ve hedefe ulaşmak içinde kararlı bir hayat anlayışına sahip olun. İşinizi severek yapın ve asla küçümsemeyin. Gelecekte o işinizden dolayı evinize ekmek götürüp, ailenize bakacaksınız. Hepiniz gelecekte çok farklı meslek dallarında ülkemize hizmet edeceksiniz. Biz şu anda bulunduğumuz görevleri ve makamları gelecekte sizlere bırakacağız. Sizlerinde bu bayrağı en yüksek yere taşımak için şimdiden sorumluluk almanız ve çalışmanız şart. Hiçbir makam ulaşılmaz değil, yeter ki hedefinizi koyun, bu yolda da ısrarlı olun, kendinizi sürekli geliştirin. İki farklı dil öğrenmeyi asla ihmal etmeyin. Gençlerimiz çağın şartlarına göre kendisini yeniler, yeteneklerini geliştirir, yaptığı işin hakkını verir, erdemli ve bilgili bir hayat felsefesine sahip olursa Türkiye’nin geleceği daha parlak olur” diye konuştu.

Polat, konuşmasının sonunda “Bizleri misafir eden öğretmen ve geleceğin ustaları öğrencilerimize teşekkür ederim. Gençlerimize iş ve eğitim hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Samimi bir havada geçen sohbet toplantısında iş, aile ve mesleki deneyimlerini paylaşan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerin tüm sorularına içtenlikle yanıt verdi. Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim, sohbetin ardından Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a öğrenciler tarafından özel olarak yaptırılan tablo hediye etti.

Belediye Başkanı Polat ayrıca öğrenciler tarafından yapılan ayakkabıları yakından incelerken, Çıraklık Okulunda verilen eğitimler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Haka n K (7 yıl önce)
    Sayın başkan gençlere okuyun diyor ama acaba kendisi ne kadar okumuş? Hangi fakülteyi bitirmiş veya hangi liyakata göre belediye başkan olmuş? Belediye başkanı mimar, mühendis olsa anlayacam da. Neyse ya fazla konusmaya gerek yok. Çok okuyan ne oluyor diyeceksiniz haklı olarak.
    0
    0
    Yanıtla