SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin 3 Projesine Onay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin Sosyal Destek Programı çerçevesinde hazırladığı 3 projenin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edildiği bildirildi.

Malatya Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Devlet Planlama Teşkilatı tarafından istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarındaki ihtiyaçları karşılamaya yönelik geliştirilen Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Malatya Belediyesi’nin 3 projesi kabul edilerek, sözleşme imzalandı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, DPT 2010 SODES kapsamında hazırlanan projelerden, “Seyyah Sinema ve Tiyatro”, “Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri” ile “Sanatla Geleceğine Şekil Veren Eller” isimli 3 projenin kabul edildiği bildirildi.

SODES Kapsamında kabul edilen Belediye’ye ait projeler şunlar:

Seyyah Sinema ve Tiyatro:

Seyyah Sinema ve Tiyatro isimli projenin toplam bütçesi, 396.670 liradan oluşuyor. Bu bütçenin 210 bin liralık kısmını Devlet Planlama Teşkilatı, 186.670 bin liralık kısmını ise Malatya Belediyesi karşılayacak.

9 ay sürecek olan proje kapsamında; bir tır dorsesi’nin satın alınarak, seyyar sahne olarak dizayn edileceği, ardından da merkez ve ilçelerde sinema ve tiyatro gösterilerinin yapılacağı kaydedildi.

Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri:

Bu projenin toplam bütçesi ise 100 bin lira. 85 bin lirasını DPT, 15 bin lirasını ise Malatya Belediyesi karşılayacak. Özellikle öğrencilere yüzme sporunun öğretilmesi ve boğulmaların önüne geçilmesi amacıyla 1 yıl boyunca merkez ve ilçelerde uzman eğitmenler tarafından özellikle öğrencilere yönelik eğitim verileceği bildirildi.

Sanatla Geleceğine Şekil Veren Eller:

245 bin lira bütçeli projenin 190 bin lirası DPT, 55 bin lirası ise Malatya Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu proje ile Belediye bünyesinde bulunan Sanat Merkezi’nde müzik enstrümantalleri, geleneksel el sanatları kurslarının 1 yıl boyunca verileceği kaydedildi.

Malatya Belediyesi’ne ait 3 projenin kabul edilmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sözkonusu bu 3 projenin Malatya’nın sosyal ve sanatsal hayatına önemli katkılar sunacağını belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız