SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin 4 Haftalık Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, belediye tarafından ilgili kuruluşlarda görevli personelin yanı sıra özel kuruluşlardan da elemanların katıldığı "Endüstriyel Kirliliğin Önlenmesi ve Atıksu Arıtma" konulu, 4 hafta süreli eğitim semineri sona erdi.

Seminerle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi tarafından, MASKİ Müdürlüğü Eğitim Müşavirliği Projesi kapsamında düzenlenen ve 4 hafta süren “Endüstriyel Kirliliğin Önlenmesi ve Atıksu Arıtma” konulu Eğitim Seminerinde başarılı olup, sertifika almaya hak kazanan personele sertifikalarının verilmesi amacıyla bir tören düzenlendi.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Mayıs 2006 tarihinde yürürlüğe giren Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliğinin, kanalizasyona bağlı ve bağlanacak olan tüm ticari ve endüstriyel kuruluşlara bazı yükümlülükler getirdiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

“Belediyemiz tarafından hazırlanan Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliğinin başarılı bir şekilde uygulanmasında, şehrimizdeki resmi kurumlar ile sanayi kuruluşlarının işbirliği içinde olması büyük önem taşımaktadır.

Bu işbirliğini sağlamak için de Belediyemiz MASKİ Müdürlüğü Eğitim Müşavirliği Projesi kapsamında ‘Endüstriyel Kirliliğin Önlenmesi ve Atıksu Arıtma” konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Eğitim Seminerine Belediyemizin ilgili birim personellerinin yanı sıra, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuarı, İlçe Belediyeler ile çeşitli esnaf teşkilatları ve endüstri kuruluşlarından temsilciler katıldı.Seminer süresince eğitimciler tarafından personellere Endüstriyel Kirliliğini önlenmesi ile atıksu arıtma konularında çeşitli eğitimler verildi. Ayrıca, personele Microsoft Excel ve Linux İşletim Sistemi uygulamaları hakkında da eğitim verildi. ”

4 hafta süren ve konularında uzman eğitimciler tarafından verilen seminerin sonunda başarılı olan personellere Başarı Sertifikalarının verilmesi amacıyla Belediye Meclis Salonun’da Sertifika Teslim Töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı H. Cemal Akın, MASKİ Müdürü Oktay Özelçi, Fen İşleri Müdürü Doğan Tarakçı ile Seminere eğitmen olarak katılan Eğitim Danışmanlık Konsorsiyum Takım Lideri Werner Klinger, Endüstriyel Kirlilik Uzmanı Selnur Bulur, İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Uzmanı Nuri Balsarı, Su Kanalizasyon Uzmanı Frank Hauner, Sözleşme ve İhale Uzmanı Axel Röthöhler, Su ve Kanalizasyon Uzmanı Işık Altınbaş, Yönetim Uzmanı Barış Arkış, Ticari Yönetim Uzmanı Şeyla Ergenekon ile eğitim seminerinde başarılı olup sertifika almaya hak kazanan personeller katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan eğitim Projesi Takım Lideri Werner Klinger, Eğitim Projesi ile ilgili çalışmaların hemen hemen bir yıl önce başlamış olduğunu belirterek, “Bir yıl süresince uzman bir ekip tarafından, verilecek eğitim semineri ile ilgili alt yapı çalışmaları üzerinde durduk. Bu süre zarfında eğitimin ne şekilde olması gerektiği, kimlerin eğitime alınması konularını müzakere ettik. Bu çalışmaların akabinde de 4 hafta süren Eğitim Seminerimiz başladı. Ben özellikle yetkililere, personellerini eğitime gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Bugün seminerin neticesini almanın da çok büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraları çok daha fazla sayıda personel ile eğitim çalışmalarına başlayabiliriz” dedi.

Başkan Akın: Bütün arkadaşlarımız en iyiyi yakalamak için çalıştılar gayret ettiler. Çok güzel şeyler öğrendiler ve bu bilgileriyle Malatya’ya çok güzel hizmetler verecekler…

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise “Bugün MASKİ Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarımız çeşitli eğitimlerden geçtiler. Özellikle endüstriyel arıtma ve atıksu ile ilgili arkadaşlarımızın almış olduğu bu eğitimler sayesinde MASKİ Müdürlüğümüz daha verimli çalışacak, Malatya halkına daha kaliteli hizmetler sunacaktır.

Bütün arkadaşlarımız en iyiyi yakalamak için çalıştılar gayret ettiler. Çok güzel şeyler öğrendiler ve bu bilgileriyle Malatya’ya çok güzel hizmetler verecekler. Göstermiş olduğunuz bu başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyor, hayatınız boyunca mutluluğunuzun ve başarınızın devamını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından, başarılı olan personellere sertifikaları tek tek verildi. Ardından da Seminerin sona ermesi nedeniyle eğitimcilere ve personele ikramda bulunuldu...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız