SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Çadırında Bir Fuar Daha!

0
Güncellendi - 2017-10-05 05:05:54
Belediyenin Çadırında Bir Fuar Daha!
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket tarafından organize edilen Yapı ve Dekorasyon Fuarı açıldı.

Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park'taki fuar alanına beklenen sayıda ziyaretçi gitmediği için belediye binası yanındaki alanda kurulan 'çok amaçlı' devasa çadırda bir fuar daha açıldı. Törenle açılışı yapılan Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nın 8 Ekim'e kadar açık kalacağı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, açılan fuarla ilgili basın bülteni şöyle:

"Malatya, ‘fuarlar kenti’ hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen onlarca fuarlardan bir tanesi daha kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF)’nın 5’incisi düzenlenen törenle açıldı.

4 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenen açılış törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Sekreter Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şirket genel müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Akın: Belirlenen hedeflere katkı sağlamak istiyoruz

Açılış konuşmalarının yapıldığı törende ilk olarak konuşan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın belirlediği ‘Fuarlar Kenti Malatya’ hedefini gerçekleştirmek için bu organizasyonlarla belirlenen hedeflere katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Yapı ve Dekorasyon Fuarı ile bu alanda faaliyet gösteren firmalara kendilerini tanıtma, vatandaşlara da inşaat alanındaki yeniliklerden haberdar olma imkânı sunulduğunu kaydeden Akın, “Düzenlediğimiz bu fuarımızda yapı dekorasyon sektörünün (mobilya, dekorasyon, konut, yapı denetim, otomasyon, mimarlık seramik, pvc, enerji, yalıtım vb.) alanlarında Malatya’nın önde gelen 50 firmasının katılımı sağlanmıştır. Firmalarımızın yoğun talebi karşısında alanımız yetersiz kalmış, bu talep önümüzdeki yıllar için alanımızı büyütme fikrini ortaya koymuştur. Fuarımız 04 – 08 Ekim tarihleri arasında halkımıza açık olacaktır” dedi.

Sabri Akın, 20-29 Ekim tarihleri arasında da Yöresel Ürünler Fuarı’nın düzenleneceğini belirterek, önümüzdeki yıllarda hem fuarların kapsamını genişletmeyi hem de yeni sektörel fuarlar düzenlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Erkoç: Kurumlara ciddi görevler düşüyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise yaptığı konuşmada, şehirlerin kalkınmasında fuarların ciddi önem arz ettiğini belirterek, son dönemlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fuarların Malatya’ya ciddi bir canlılık ve katkı sağladığını söyledi. Fuarların düzenlenmesinden dolayı teşekkür eden Erkoç, “Bir şehrin kalkınması için şehrin tümüyle hareket edip, ortak akılla şehri yönetmeye talip olursak, şehri hedeflediği noktaya, bir üst lige rahatlıkla çıkarabiliriz. Bu anlamda tüm kurumlara ciddi görevler düşüyor” dedi.

Erkoç, TSO olarak fuara destek verdiklerini belirterek, fuarın Malatya’ya ve inşaat sektörüne hayırlar getirmesini diledi.

Çakır: Fuarlar çok önemli

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişmesi ve ekonominin büyümesi noktasında fuarların çok önemli olduğunu söyledi. Temel görevlerinin sağlıklı planlamalar yaparak şehri kalkındırmak olduğunu belirten Başkan Çakır, esas sürükleyici olan özel sektörün buna dahil edilmesi halinde şehrin daha hızlı büyüyeceğini kaydetti.

Türkiye’nin en büyük ekonomik dinamiğinin inşaat sektörü olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Dolayısıyla Malatya'mızda inşaat sektörü çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle bu planlamaları dikkate alarak şehri tek merkezlilikten kurtarmak için alt merkezlerin oluşturulması gerekiyor. Üst ölçekli 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik ve 5 binlik nazım imar çalışmalarını çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Büyükşehir olduktan sonra başlattığımız bu planların tamamını 2018 sonlarına doğru bitirmiş olacağız.

İl merkezinde şehrin sağlıklı büyümesini, bütüncül bir halde gelişmesini sağlamak en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Malatya inşaat sektörü son yıllarda ciddi bir kalite artışı gösterdi. Yeni gelişen bölgelerimiz var, kentin gelişebilecek bölgelerine yönelik çalışmalarımız var, ilçelerimizin önemli çalışmaları var.

Biz bir yandan da kentin sosyalleşmesi konusunda kent kültürünün öne çıkması, geçmişi, tarihi günümüzde yaşaması geleceğe taşıması noktasında da farklı çalışmalar yürütüyoruz. İlimizin bölge içerisinde bir merkez olmasını amaçlıyoruz. Kitap Fuarı, Tarım Fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı, İl İl Yöresel Tatlar Fuarı olsun buna benzer programlara çevre illerden katılanlar var. Esnaflarımızın, tüccarlarımızın, yatırımcılarımızın bu fuar mantığına önem vermesi lazım. Fuar alışkanlığını yakalayan, tanıtımına ve markalaşmaya önem veren bu sektördeki firmaların daha hızlı geliştiğini ve zamanla uluslararası bir firmaya dönüştüğünü görüyoruz.

TSO'nun ve diğer esnaf odalarımızın destekleri bizim için çok önemli. Esnafımızın bilinçlenmesi, fuarlara katılması, tanıtım noktasında kendini tanıtmakla birlikte sektörde gelişmesi çok önemli. Temel görevimiz firmalarla, tüketiciyle buluşturmaktır. Fuara katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, fuarın hayırlı olmasını diliyorum.”

8 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak

Açılış konuşmalarından sonra yapılan duanın ardından 5. Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF) açılarak, standlar gezildi. Başta inşaat sektörü olmak üzere yoğun ilgi görmesi beklenen fuar, 8 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Fuara bak ????şirketler mallarını çadıra dökmüş satiyor ismide fuar .Agam bizle egleniyi .???????? İstanbulda bunlara semt çadırı diyorlar başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Malatyamizin hala bir fuar merkezinin olmamasi çok ayıp .çadırda fuarlar malatya ya yakışmıyor..hala eski usül semt pazarlarida malatya ya yakışmıyor..belediyelerimiz vatandaşın cebinden aldiklariyla pekala bu sorunu çözebilirdi..şimdiye kadar paralar eskiden olduğu gibi yap boz yollara veya kaldirimlara gitti..
    0
    0
    Yanıtla