SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin ''Durdurma''ya Yorumu..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, alt geçit için verilen yürütmeyi durdurma kararını yorumladı.. Belediyeye göre, savunma verildi ve karar ortadan kalktı.

Malatya İdare Mahkemesi'nin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararıyla ilgili değerlendirme ve sonuç yorumunu içeren Belediyenin yazılı açıklaması şöyle:

"Milli Egemenlik Caddesi ile Turgut Temelli Caddesi’ne araç geçişini sinyalizasyonsuz sağlayacak araç alt geçidinin yapımına ilişkin işlemin iptal ve yürütmenin durdurulması talepli olarak açılan davada, Malatya İdare Mahkemesi 25.07.2005 tarihinde idaremizden yazılı savunmamız ve işlem dosyası talep edilmiş olup, tarafımıza 30 günlük süre verilmiştir.

İş bu karar, belediyemize 10.08.2005 tarihinde tebliğ edilmiş olmakla 30 günlük süre 09.09.2005 tarihinde sona erecek iken, bu kez bu süre dolmadan yeniden mahkemece 11.08.2005 tarihinde “İdarenin birinci savunması alınıncaya veya 30 günlük savunma süresi bitinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına, davalı idarenin savunması alındıktan sonra ya da savunma süresi geçtikten sonra yürütmenin durdurulması isteminin yeniden incelenmesine” karar verilmiştir.

Bu karar, 12.08.2005 tarihinde belediyemize tebliğ edilmiş, tarafımızdan aynı gün yazılı savunmamız ve işlem dosyası mahkemesine ibraz edilmiştir.

Her iki karar birlikte değerlendirildiğinde yürütmenin durdurulması kararının geçici olarak verildiği, yazılı savunma ve işlem dosyası sunulmakla sözkonusu yürütmenin durdurulması kararından umulan gayenin hasıl olduğu ve kendiliğinden amaca matuf ve süreli olması nedeniyle mürtefi (TDK'nın Türkçe Sözlüğü'ndeki anlamı: Yüksek, Adalet Bakanlığı'nın Hukuk Sözlüğü'ndeki anlamı: Kaldırma, kaldırılmış..) olduğu ve ortadan kalktığı tartışmasızdır.

Henüz yürütmenin durdurulması talebi esastan incelenerek karara bağlanmış değildir. Bununla birlikte araç alt geçidi ile ilgili olarak yasal usuli prosedür devam etmekte olup fiilen çalışma henüz başlamamıştır.

Usuli prosedür tamamlandığında ihaleyi üstlenen müteahhit ile sözleşme imzalanacaktır.

Zaten yürütmenin durdurulması hakkında mahkemesince yeniden bir karar verilecek olması nedeniyle, yürütmenin durdurulup durdurulmayacağı hususunun o zaman belli olacağını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız