SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyenin Eli Güçlenecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Şahnahan beldesine yaptığı ziyarette vatandaşla sohbet ederek talepleri dinledi.

 Tüfenkçi, ziyaretinde yaptığı konuşmada, “AK Parti tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’ya da çok güzel hizmetlerde bulundu. Malatya’nın Büyükşehir olması ise ileriye yönelik yapılan en önemli ve büyük hizmetlerinden biridir. Bundan sonra ki süreçte hizmet konusunda belediyenin eli güçlenecek ve daha hızlı ve koordineli bir şekilde hizmetler devam edecektir. Türkiye yıllarca darbe anayasasıyla yönetilmeye mecbur kılındı. 12 Eylül’den beri iktidara gelen hiçbir siyasi parti darbe düzenini bertaraf edecek gücü ve istikrarı bulamadı. Bugün Türkiye bu istikrara ve güce kavuşmuştur. 2010 Referandumu ile demokratikleşme adına çok ciddi değişiklikler yapılmış olsa da yeterli değildir. Bu noktada muhalefetin samimi ve adaletli davranması çok önemlidir. CHP, MHP ve BDP’nin yeni anayasa yapımında AK Parti’nin gösterdiği kararlığı ve ciddiyeti sergilemesi gerekir. Yeni yüzyılın paradigmasını özgür birey, demokratik toplum, insan hak ve inançlarına saygı ile bilgi toplumu oluşturmaktadır. Türkiye olarak bunu başaramadığımız takdirde bu yüzyıl Türkiye’nin kaybı olur. Türkiye, mevcut anayasa ile yola devam edecek konumda olmadığı gibi Türkiye’de yaşayan insanlar da bu anayasa ile yaşama niyetinde değildir” dedi.

Tüfenkçi, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyada ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan süreci iyi okumak gerekir. Dış politikada daha aktif, dünya sahnesinde daha iradeli ve istikrarlı bir Türkiye görmek istiyorsak 20. yüzyılın kafasıyla yaşamayı bir kenara bırakmalıyız. Kendi içinde halkıyla barışık olmayan bir sistemin bugünün dünyasında varlık gösteremeyeceğini idrak etmek lazım. Bu noktada yıllarca terörle mücadele eden Türkiye’nin de bu sorunu bertaraf etmesi gerekmektedir. Binlerce şehit, binlerce boşaltılan, yakılan köy, terk edilen topraklar, işlenen binlerce faili meçhul cinayet, işkenceler, insan hakları ihlali, yaşanan zorunlu göçler ve bunun sonucunda metropollere yerleşen insanlar üzerinde yaşanan sosyal, psikolojik ve kültürel etkiler, bunun çocuklara, eğitimlerine, geleceklerine yansıması, milyar dolarla ifade edilen askeri harcamalar ve bunun ülke ekonomisinin geneline yansıması, dış politikada Türkiye’nin sırtında kambur gibi durması, yatırımın gidemediği, istihdamın sağlanamadığı bir bölge ve sonuç olarak işsizliğin tavan yapması, uyuşturucu, sigara gibi maddelerin kaçakçılığının yapılması… İşte bugün Türkiye tüm bunlara dur deme niyeti ve istikametindedir. Artık bu topraklara da barışın gelebileceği umutları yeşermeye başladı. Bu süreçten sonra‘yol kazaları’ yaşanmadığı taktirde artık kazanan gözü yaşlı anneler, babalar olacak, kazanan insanlık olacak, kazanan Türkiye olacak. Bugüne kadar ihmal edilen birçok sorun bugün önceliğimiz olmaya başladı. Evet bugün bu coğrafya hak ettiği huzura, birlik ve beraberliğe kavuşmanın adımlarını atıyor. Önemsenmesi ve üstünde düşünülmesi gereken bir nokta da; devlet aklı sivil toplumun önüne geçiyor. Bugüne kadar hep tabandan bir talep olurdu, tabandan gelen bir baskı vardı. Ve ne yazık ki hep devletin demir yumruğu balyoz gibi halkın tepesine iniyordu. Ama bugün artık devlet kendi iradesi ile Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi adına adımlar atmakta. Üzerinde durulan ortak zemin Türkiye’nin demokratikleşmesi ve bu da devlet tüm birimleri ile ortak bir akıl çerçevesinde adım adım ilerliyor. Halk bu kadar umutlu ve istekliyken, sağduyu, akli selimlik bu kadar hakim olmuşken muhalefetin tavrı ve tutumu olması gerekenden çok uzakta. Gönül isterdi ki CHP’de MHP’de siyasi hesapları bir kenara bırakıp çözüme ortak olsun.”

Mısır’da ve Suriye’de yaşanan olaylara da değinenTüfenkci, “Mısır ve Suriye’de yaşanan dramı büyük bir endişe ve üzüntü içerisinde takip ediyoruz. Zalimlerin zulmü mazlum halkları katletmektedir. Bir bu kadar acı olan ise dünya kamuoyunun bu zulme seyirci kalmasıdır. Biz Türkiye olarak, AK Parti olarak ilk günden beri her zaman bu vicdansızlığın, hukuksuzluğu karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de Esad’ın kimyasal silah kullandığı ifade edilmektedir. Dünyanın bu zalimliğe seyirci kalması kabul edilir durum değildir. Irak’ta kimyasal silah aramaya gelen ABD elenen kimyasal silah kullanılmasına cılız bir kınama ile karşılık veriyor. Mısır’da ve Suriye’de yapılan bu zalimliği kınıyorum. İnşallah bir an önce adalet yerini bulur ve bölge hak ettiği demokrasiye ve insan haklarına kavuşur” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci’ye, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Taneli ve partililer de eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız