SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Kapısına Dayandılar!..

0
Güncellendi - 2016-04-13 18:38:47
Belediyenin Kapısına Dayandılar!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da mahalle ve bazı ilçelere çalışan J plakalı minibüs şoförleri kent merkezine girmelerine izin verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen J plakalı yolcu taşıma minibüsleri ile kent merkezine girdikleri gerekçesiyle ceza yazıldığını ileri süren 20’ye yakın minibüsçü esnafı Kuzey garajından konvoy halinde Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Belediye önüne minibüslerini park eden şoförler daha sonra yanlarında getirdikleri davul zurna ile halay çekerek durumu protesto etti. Kısa süreli halaylı eylemin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, minibüsçülerin yanına gelerek sorunlarını dinledi. J Plakalı minibüsçüler, MOTAŞ’a bağlı özel H plakalı özel otobüsler gibi çevre yolunda kent merkezine kadar gelip yolcuları indirmek istediklerini söyledi. Güzergah değişikliği nedeniyle her zaman zabıta ekiplerince kendilerine ceza kesildiğini belirten sürücüler bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ise J plakalı minibüslerin nasıl çalışacağı ve hangi güzergahları kullanacağının daha önce belirlendiğini hatırlatarak, bu kapsamda zabıtanın da kurallar çerçevesinde işlem yaptığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda minibüs sürücüleri ile yapılan genel toplantıda nerelerin J nerelerin H olacağı yönünde anlaşmaya varıldığını söyleyen Sarılar, “Şuan 950 adet J plaklı minibüs var. Biz bunların hepsini şehrin içine alma gibi bir durumumuz asla olamaz” diye konuştu. Sarılar ayrıca, J plakalı minibüslerin getirdiği yolcuları ise kent merkezinde istediği yere ulaşımın sağlanmasının ise Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaları araçları ile yapıldığı ve bu konuda kimsenin mağdur olmayacağını söyledi.

Görüşmelerin ardından minibüs sürücülerinden belirlenen temsilciler, belediye binasına giderek yetkililerle görüştü. Belediye önünde kontak kapatan minibüsler ise eylemin ardından belediye yanındaki otoparka geçti.

Kaynak : İha

MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ SORUNLARINI DAHA DETAYLI ANLATMAK İÇİN BELEDİYE BİNASINA GİTTİ (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

J PLAKALI MİNİBÜS SÜRÜCÜLERİ BELEDİYE ÖNÜNDE KONTAK KAPATTI (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yabanci (7 yıl önce)
    Bu konuda belediye hakli merkezdeki şu trafiğin bi haline bakin artik söförler dolmuşçuluk ve korna dur kalk tan vaz geçmeli trafikte agresif gereksiz hareketler ve artizz araçlar gormek istemiyoruz bu şekilde ticari araçlar kendine çeki duzen vermelidir. Pek umut etmiyorum ama. Temiz giyimli kiravatli traşli müşterisine saygili arkadaşlar görmek istiyoruz aksi takdirde kendi şahsim adina bu araçlari kullanmam özellikle m plakalari çoğunun traktorden farki yok tiklim tiklim bir çogu ..belediye ve trafik yeterince bunlari kontrol etmiyor
    0
    0
    Yanıtla