SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Lüks Oto Satış İhalesi İptal!

0
Güncellendi - 2018-12-14 17:52:34
Belediyenin Lüks Oto Satış İhalesi İptal!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin gümrük indirimi ile aldığı iki adet Mercedes marka lüks makam otosunun açık teklif usulü ile Perşembe günü yapılacağı açıklanan ihalesi iptal edildi. İptal gerekçesi olarak, bir takım eksikliklerin tespit edilmesi olarak açıklandı. İhalenin yeniden yapılıp yapılmayacağı veya ne zaman yapılacağı yönünde katılımcıların sorusuna ise komisyon tarafından “Biz bu durumu başkana sunacağız. Yeniden yapılır mı, yapılırsa ne zaman yapılır veya yapılmaz mı biz bunu bilemiyoruz. Sayın Başkan karar verecek” cevabı verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin bakanlığı döneminde gümrük indirimi ile alınan iki adet Mercedes marka lüks makam araçları, belediyenin envanterine kaydedilmiş, Ekim ayı Meclis toplantısında ise ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle satış kararı verilmişti.  Bu kararın ardından konusu Mercedes S350 (44 BV 001) ve diğeri Mercedes E250 (44 PL 101) model araçlar, açık teklif usulü ile satılacağı ilan edilmişti. 2011 model Mercedes için 165 bin TL muhammen bedel 49 bin 500 TL geçici teminat bedeli, 2009 model Mercedes E250 model araç için 79 bin TL muhammen bedel ve 23 bin 700 Lira geçici teminat bedeli belirlenen ihale, teknik şartnamede bir takım eksiklikler tespit edildiği gerekçesiyle iptal edildi.

Katılımcılar ihalenin iptal edildiğini ancak ihale saatinde öğrenebildi.  Bir katılımcının ihalenin iptaline neden olan eksikliklerin neler olduğunu sorması üzerine Encümen Komisyon Başkanı Nurettin Karaaslan, “ İhalenin bir önceki katılımcısı zaten tespit etmişti. Plaka yazımında bir yanlışlık var.  Onun haricinde bizim burada eksik gördüğümüz aracın boyalı parçaları olduğu yazılıyor. Bu parçalar eksik mi değil mi ona bakmamız lazım” dedi.

İhale katılımcısı vatandaş ise “Bunun için eksper gelir, bakar, eksik mi değil mi tespit eder. Buraya yazılmış. Araçta beyin yok, şu yok, bu yok” diye cevap verdi.

Bir başka katılımcı ise yeni ihalenin ne zaman yapılacağını sordu. Nurettin Karaaslan ‘Bu konu Başkan Beye (Hacı Uğur Polat) sunulacak. Tekrar ne zaman ihale yapılacak onu biz bilemeyiz. Tekrar yapılır diye düşünüyoruz” şeklinde yanıtladı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Bir Memlekette SAYIŞTAY yok sayılıp verdiği kararlar uygulanmazsa,hatta orda görevli insanlar yenen içeni rapor ettiği için görevden alınırsa olacaği bu, gör daha üstünü kapattıkları neler var,doymuyorlar........................
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    bu ihaleyi bu şekilde yanlış yapanlar satınalma biriminden alınmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Hesap vermeyenleri seçmeyelim. Yeni başkan adayları çıksınlar kamuoyu önüne Kuran'a (kendi inancında yemin edebilir) yemin etsinler ve mal varlıklarını açıklasınlar. Bunu yapan başkan seçimi kazanır beyler. Malatya bu seçim tarih yazalım. Varmısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Alavere dalavere, Oyunlar oyunlar. Ne başkanmış arkadaş. Herşeye o karar verecekmiş. Diğerlerinin hiç aklı yok sanki. Altı üstü teklif usulü ile satılmasına karar verilmiş iki araç. Kim daha fazla verirse ona satılır. Amaç kamu yararı değilmidir yoksa? Basit bir iş. Ne oldu adres yerini bulmadı mı yoksa?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.fatih (5 yıl önce)
    Bugün yapılan daha doğrusu yapılmak istenen ihale baştan sona rezalet,tam bir tiyatro.Satilmak istenen araç TSO başkanına tahsis edilmiş,belediye renta car işine girmiş herhalde, bukadar abidik gubidik bunun için mi, son dakikaya kadar bekle ihaleye gerçek bir alıcı girince iptal et, ALLAH var gam yok.Bunlarin hesabını rabbime nasıl verirler
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    O yanlış bu yanlış bir de doğru düzgün bir iş yapın. İŞİNİ güzel yapanları Allah sever.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Daire başkanları ve genel sekreter yardımcılarının bindiği araba en az 200bin mercedes oldu mu lüks olmuyor, parasına göre lüks olur... en az belediyede 1000 tane binek otomobil var.. zurnanın son deliğinin bile altında araba var, yakıt mı? Yakıt sınırsız... yetim hakkıymış, kimin umrunda sadece laf...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    yeter bu şüpeli işler yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • DENİZ (5 yıl önce)
    ihale edinki daire müdürleri binsin yazık ya yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt4444 (5 yıl önce)
    8-10 yıldır altlarındaki arabanın plakasını bilmiyorlar. Araba var plaka yok, plaka var araba yok. Tas kayıp. Bir de Tüfekçi'nin bakanlığı döneminde gümrükten indirimli alınmış deniliyor. O nasıl oluyor. Tüfekçi 2015 Kasımda bakan oldu. Araçların biri 2011, diğeri 2009 model. Bunlar sıfır yerine ikinci el araç mı avrupadan ithal etmişler. Kimin ne kârı var bu işte? Haydi ikinci el aldınız diyelim. Şimdi Ne oldu da 2015'te alınan araçları, 3 yılda satışa çıkarma gereği duydunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (5 yıl önce)Mlt4444 isimli kullanıcı yorumuna
    Bülent Tüfenkçi nin bakanlığı döneminde gümrükte takılı kalan araçlar okuma yazman yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim okumam senden daha iyi. Yukarıda gümrüğe takılan araç diye bir şey yazmıyor. Asıl sen iyi oku. Uydurma uydurma yazıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla