SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Saat Sürprizi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi üst kavşağına yaptırılmakta olan saat kulesi tasarımı, maliyeti ve yeri konusunda tartışmalar yarattı.

Bazı resmi yetkililer, “Saat Kulesi yapımına karşı değiliz ama, Valilik tarafından yöreye özgü kültürel ve tarihsel mekanlar yaratmak amacı başlatılan Beşkonaklar Caddesi, İstanbul Pasajı, Gazi İlköğretim, Kanalboyu’nun da dahil olduğu bölgeyi kapsayan sokak iyileştirilmesi projeleri sürerken, Belediye tarafından yaptırılmakta olan ve yöremiz kültürünü yansıtmayan saat kulesi görsel olarak kirlilik yaratacaktır.” değerlendirmesi yaptılar.

Bazı Mimar ve mühendisler ise “ Hangi düşünce ile yapıldığını bilmiyoruz ama kullanılan malzeme yöremize özgü değil. Bu konuda odalarımızı da sadece 'saat kulesi' yapıyoruz diye bilgilendirmişler ama görüş istememişler. Kentte mal olacak bu tür projeler için en azından odalarımızdan görüş istenmeliydi.” dediller ve “ben yaptım oldu mantığıyla hareket ettiğini belirttiler.

Vatandaşlar ise; “ Araç ve insan dolaşımının en yoğun olan kavşakta yapılan ve çan kulesi mi saat kulesi mi? olduğu pek belli olmayan devasa kütle özellikle sürücülerin dikkatini olumsuz etkileyecektir. Geçmişte de oraya saat kulesi yapılmıştı ama bir müddet sonra kaldırıldı olan bizim paralarımıza oluyor." diye konuştular.

10 metre boyunda tasarlanan ve 110 milyar liraya ihale edilen ve Mardin taşı denilen malzeme ile yapılan saat kulesinin önümüzdeki günlerde biteceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız