SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Tahsili!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesinde çalışan toplam 1588 personelin yüzde 80’nini oluşturan 1271 kişinin ilköğretim ve lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Üniversite mezunları, toplam personel içinde yüzde 12’lik bir oranda yer alırken, daha çok teknikerlik gibi vasıflı kadrolarda istihdam edilebilecek olan önlisans eğitimi almış personel oranı ise yüzde 7’de kaldı.

İŞ GÜVENLİĞİ YOK
Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2010-2014 Stratejik Plan’da belediye personelinin eğitiminden istihdamına ilişkin dikkat çekici tespitler yer aldı.

Stratejik Planda, belediyede toplam bin 588 personelin çalıştığı belirtilirken, bunlardan 683’ünün (yüzde 43,0) ilkokul mezunu, 588’inin (yüzde 37,0) lise mezunu, 116’sının (yüzde 7,3) yüksek okul, 191’ninin lisans (yüzde 12,0) 7 kişinin yüzde (0,4) lisansüstü eğitim aldığı bilgisine yer verildi. 3 kişinin de okur-yazar olmadığı kaydedildi

Toplam personelin sadece 335’i memur kadrosunda bulunurken, 1253 işçinin yüzde 60,3’ünü oluşturan 957 kişinin hizmet alım yoluyla şirketlerde istihdam edilen işçilerin oluşturduğu belirtildi. Uzmanlar ise belediyeye bağlı şirketlerde çalışan işçilerin iş güvencesinden yoksun çalıştıklarını belirtti.

HEDEFLER BÜYÜK AMA…
Belediyenin kurumsal kişiliği adına 2010-2014 yılları arasında Belediye Başkanı’nın 5 yıllık dönemde taahhüt ve kararlarını içermektedir” denilen Stratejik Planda, ‘Sürdürülebilir Kentleşme, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler, Kurumsal Yönetim, Ulaşım ve Altyapı, Çevre Yönetimi, Kent Sağlığı ve Güvenliği’ gibi konularda büyük hedefler yer almasına karşın, büyük çoğunluğu ilkokul mezunu olan personel ile hangi hedeflerin başarılacağı 5 yılın sonunda belli olacak.

Öte yandan Stratejik Planda, ‘Hali hazırda norm kadro ile belirlenen personel sayısına ulaşılamadığı da kaydedilirken, Mevcut Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın seçildiği ilk günlerde personel fazlalığından şikayet etmesine karşın, şirketlere işçi alımının devam etmesi dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız