SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Uranüs'teki Çukuru!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:19
Belediyenin Uranüs'teki Çukuru!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin sorumsuz ve özensiz davranışlarından biri de Kernek Mahallesi Üranüs Sokakta (eski adı Erenler Sokak) yaşanıyor.

Kilit taş döşenen sokakta, yol seviyesinin altında kalan iki logarın yükseltilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde yapılan kazıdan çıkan taş ve toprak, herhangi bir işaretleme, uyarı konulmadan öylece bırakılınca, sokak lambaları da yanmadığı için akşam ve geceleri tehlike yaratıyor. Özellikle yaya vatandaşlar için tehlike oluşturan çukuru birkaç gündür öylece bırakan belediyenin bu duyarsızlığına karşın vatandaşlar, bu çukurların önüne arkasına araçlarını parkederek, özellikle yaya ve bisikletli vatandaşların düşerek zarar görmesini engellemeye çalışıyorlar.

Malatya Belediyesi'nin yöneticilerinin Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün yer isimlerine ilişkin değişiklik konusundaki bir genelgeyi yanlış yorumlaması nedeniyle, geçtiğimiz yıl Malatya'da yaklaşık 2 bin 500 cadde sokak adı değiştirilmişti. Malatya Belediyesi'nin yöneticileri, isim değişiklikleri ve yeni isimlerin bulunması konusunda Kent Konseyi'nden destek almışlardı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın kişisel avukatlığının yanı sıra, eski ortağı olduğu şirket ile  bazı belediye şirketlerinin de avukatlığını yapan Ali Yıldırım'ın genel sekreteri olduğu Kent Konseyi, yeni garip isimlerle ilgili ciddi eleştirilere muhatap olmuştu. Malatya Valiliğinin de, yapılan bu değişikliği hiç araştırmadan, genelgeyi değerlendirmeden onaylamasıyla birlikte çok garip, uyduruk, alakasız isimler birçok yere verilmişti. Kernek Mahallesi'ndeki habere konu sokağa da bir gezegen olan Uranüs'ün adının uygun görüldüğü anlaşılıyor.

Sokağın eski adı olan Erenler, bu bölgede yerleşik köklü bir ailenin soyadından geliyordu. Malatya Belediyesi ile isim değiştirme- yeni isim bulma konusunda görevlendirdiği Kent Konseyi'nin, Malatya'daki yüzlerce sokağa koyduğu "acayip- ilgisiz- alakasız" isimlerden biri olan ve Erenler adının yerini alan Uranüs* ise, güneş sistemindeki 7. gezegenin adı. 

FOTO: Mustafa FADILLIOĞLU

* Uranüs Güneş Sisteminin Güneş'ten yakınlık sırasına göre 7. gezegenidir. Çap açısından Jüpiter ve Satürn'den sonra üçüncü, kütle açısından bu iki gezegen ve Neptün'ün ardından dördüncü sırada gelir. Adını Yunan mitolojisi'ndeki gökyüzü tanrısı Uranos'tan (Latinceleştirilmiş şekli ile Uranus) alır. 1781 yılında William Herschel tarafından bulunmuştur. Buz devleri sınıfına girmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız