SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye 'Alt Yapı Radarı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından MAKBİS (Malatya Kent Bilgi Sistemi) Projesi kapsamında getirtilen ve Coğrafi Bilgi Sistemi ile entegreli çalışacak olan şebeke tespit aracının tanıtımı yapıldı.

Konuya ilişkin Belediye basın bülteni şöyle:

"8 Şubat Salı günü Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney ile teknik personeller katıldı.

Tanıtımı yapılan araç ile ilgili basına bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İtalya’dan getirtilen radar cihazı ile Malatya sokakları ve caddelerinin dünyadaki en son teknolojiyle tarandığını belirtti.

Başkan Çakır, “Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımıza ilaveten dünyada en son teknolojiye sahip olan ve 4 metre derinliğe kadar tespit yapabilen radar cihazı ile cadde ve sokaklar tek tek taranarak telefon, doğalgaz, elektrik, su ve kanalizasyon gibi şebeke hatlarının GPS Koordinatlı santimetre hassasiyetindeki konumları tespit ediliyor.

Sözkonusu Radar ile yapılan tespitlerin Malatya Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi ile entegreli çalışacağını da ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İl merkezimiz genelindeki tüm cadde ve sokakların altyapı arşivlerinin kapsamlı olarak oluşturulacağı bu sistem, belediyemiz Müdürlüklerinin ve ilimiz diğer kamu kurumlarının yaptıkları bütün çalışmalarda kolaylık oluşturacaktır.

Bu sistem sayesinde toplanan bilgilerin tek bir kaynaktan doğru olarak yönetilmesi sağlanacak olup, kamu kaynaklarının altyapı harcamaları minimize edilecektir. Ülkemizde bu teknolojiyi kullanan sayılı birkaç belediyeden biriyiz.

Belediyemizin teknik alt yapı çalışmaları için büyük kolaylık sağlayacak olan bu çalışma sonrasında; Şebeke hatlarının yanlış kazı yapma sonucu hasar görmeleri engellenecek, İlimiz mücavir alanında bulunan menholler, rögarlar, panoların vs… konumları santimetre hassasiyetinde tespit edilecek, su, kanalizasyon ve doğalgaz şebekelerinde kullanılan vanaların, Elektrik ve telekom panolarının akıllandırılması sağlanacak, bakımlarda hangi hanelerin etkileneceği, çalışmalarda hangi vana veya trafonun kapatılacağı önceden tespit edilebilecek, gerek görüldüğü takdirde şebeke hatların yeniden düzenlenmesinde oluşabilecek kot farkları ortadan kaldırılarak, alt yapı çalışmaları daha doğru yapılacaktır” dedi.

Sözkonusu Radar cihazının çalışma prensibi ile ilgili teknik bilgiler veren Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney ise, Şebeke Tespit Aracı’na bağlı olan radar ile cadde ve sokakların tarandığını, radar ile zemine 200 ve 600 megaherz elektro manyetik dalgalar gönderilerek tespit yapıldığını belirterek, “Radar ile yapılan tespitlerden elde edilen veriler daha sonra Belediyemizdeki mevcut altyapı haritaları ile eşleştiriliyor, özellikle akıllandırmalar yapılıyor. Parsel bacalarının, trafoların sistemle ilişkilendirilmesi ve trafoların hanelerle ilişkilendirilmesi de belediyemizde kurduğumuz ekip tarafından yapılıyor.

Bu sistemde uydu görüntüsü ve 360 derece kamera görüntüsü ile beraber bir bütünlük arz edecek. Malatya’nın bütün grafiğini çıkarmış olacağız. Uydu görüntüsüyle uzaydan görüntüsünü, 360 dereceyle yüzeysel görüntüyü, radarla da yer altndaki görüntüyü birleştirdiğimizde Malatya’yı sanal ortama, akıllı ortama taşımış olacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız