SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye Dava Açacak

A- A+ PAYLAŞ
Belediyenin önlem almadan bıraktığı çukur nedeniyle otosu hasar gören Avukat Nazif Ercan, belediye aleyhine dava açmak üzere bu durumu tutanaklarla tespit ettirdi.
 
Merkezde gerekli önlem alınmadan sürdürülen alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları vatandaşı çileden çıkarıyor ve ayrıca zarar veriyor.. Son olarak Beşkonaklar Caddesinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası, belediye ekiplerinin çalışmalardaki ihmallerini ve sorumsuzluklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Beşkonaklar Caddesinde otomobiliyle gitmekte olan avukat seyir halinde iken, yol yüzeyinden 20 cm yukarıda olan ve çevresinde hiçbir uyarı levhası bulunmayan rögar kapağı aracın tekerlerini parçaladı. Kaza sonrasında gerek Belediye gerekse de polis memurları tarafından düzenlenen tutanaklarda oluşan kazada sürücünün kusurlu olmadığı ifadeleri yer aldı.
 
 “SORUMLU VE KUSURLU YETKİLİ KURULUŞTUR”
Belediye zabıta memuru ile sürücünün kaza sonrası ortak düzenledikleri tutanakta; “ … yapılan kontrol sonucu rögar kapağının gerekli güvenlik önlemi alınmadan yolun trafiğe açık olarak bırakılmıştır. Gerekli işlemin yapılmasını arz ederim. Araç çekiciyle çektirilmiştir” ifadeleri yer alırken, Polis memurlarının tuttuğu tutanakta ise; “..Kazanın oluşumunda sürücünün kusuru olmadığı, yolun yapımı ve bakımı ile ilgili kuruluşun tamamen sorumlu ve kusurlu olduğunu anlaşılmış, her hangi bir tedbir ve önlem almayan yetkili kuruluşun kazada kusurlu olduğu görüş ve kanaatine varılmıştır” tespiti yer aldı.
 
Avukat  Ercan, konu ile ilgili olarak “Mesleğimiz gereği, insanların hak ve hukukunu koruyoruz. Açacağım davanın konusu uğradığım maddi hasar değildir. Vatandaşın canını ve malını tehlikeye atacak şekilde çalışmaları sürdüren Malatya Belediyesi yönetiminin daha duyarlı olmasını sağlamaktır” diyerek açacağı davanın maddiyatla bir ilgisinin olmadığını, ilgililerin daha sorumlu davranmalarını sağlamayı amaçladığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız