SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye Gözdağı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, S Plaka'nın uygulanması konusunda Malatya Belediyesi'nin tamamen ticari amaç ve para kazanma hedefiyle hareket ettiğini belirterek, 'Bu yetki benimdir' diyerek güç misali olarak kullanırsanız, bu şoför esnafını ve bütün esnafı karşınızda görürsünüz. Ekmek parası için bizde elimizden geldiği kadar, mücadelemizi sonuna kadar veririz" dedi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı da olan ESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras ile birlikte servisçi esnafı ile Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda bir istişare toplantısı yaptı.

Toplantının açılışında konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Birlik ve beraberlik içinde olduğunuz için teşekkür ediyorum. Malatya'da uzun yıllardan beri S plakası çalışması var. Bu S plakası çalışması için çok büyük toplantılar yaptık. Sadece mevcut belediye döneminde değil, bir önceki belediye döneminde de çalışmalar yaptık. Bu toplantılarda meslek kuruluşlarının da ESOB'un da bulunacağı ortamda yapılacak düzenlemeler de esnafın görüşünün de alınarak yapılmasını talep ettik. Ama ne yazık ki, yeni yapılan çalışmada 4 ayrı S plakası yönetmenliği var. Bu yönetmeliklerde bize en son mesai bitimlerinde getirildi. Bugün ise, bizim hiç bir görüşümüz alınmadan, her ne kadar belediye başkanımızla yaptığımız görüşmelerde meslek kuruluşları ile metin hazırlanarak anlaşma sağlanacaktı. Bizim amacımız servis yapan, buradan ailesinin geçimini sağlayan esnafımız için bir düzenleme getirmektir. Hem Malatya'nın trafiği rahatlayacak, hem de esnafımız ailesini daha iyi şekilde geçindirecekti. Öyle bir şartname yapmışlar ki, şartnameyi ihale şartnamesi gibi parayla satıyorlar, 25 TL'den satıyorlar. Biz, servisçiliği kontrol altına almak isterken, belediyenin bugünkü yönetimi işi tamamen paraya ve ticarete soktular. Belediye bize iş mi verdi, esnafımız çok zorluklara karşın aracını aldı. Belediyeye diyoruz ki, gelin oturalım. Tamam yetki sizde. Ama Allah'tan korkun. Güç bizdedir misalini koşmayın bize. Bizim istediğimiz, bugüne kadar çalışan, devletine vergisin ödeyen, devlete karşı sorumluluklarını yerine getiren insanların hakkını verin diyoruz. Dışarıdan insan getirerek, Malatyalıyı kenarda bırakmayın diyoruz. Zenginlere peşkeş çekmeyin diyoruz. Servisçilik yapanların başka bir geliri yoktur. Servisçilik yapan insanların birer tane arabası var" ifadelerini kaydetti.

Malatya'da birlik ve beraberlik ortamını bozmak istemediklerini belirten ESOB Başkanı Keskin, "Belediye başkanımız ile tekrar görüşeceğiz. Yaptıkları şartname ve yönetmenliğin hukuksal boyutu ne ise sonuna kadar gideceğiz. Ama ben istiyorum ki, huzursuzluk çıkmasın. Ben istiyorum ki, birlik ve beraberlik içinde oturup, anlaşalım. Çünkü belediyenin bize verdiği bir şey yok. Siz buradan kalkıp ta sadece ticari amaçla, 'Nereden para koparacağım, nasıl yapacağım' böyle bir anlayışla bizimle oturmadan, konuşmadan başarıya gidecekseniz, buna asla ve asla izin vermeyiz. Sizde asla başarıya ulaşamazsınız. Açık söylüyorum. Ben yetkililerden şunu istiyorum, gelin oturalım, konuşalım, tartışalım, üzerimize düşen bir şey varsa biz yerine getirilim. Ama zoraki bir işle, oraya bir insan koyup ta, hiç kimseye danışmadan, hiç kimsenin görüşünü almadan 'Bu yetki benimdir' diyerek güç misali olarak kullanırsanız, bu şoför esnafını ve bütün esnafı karşınızda görürsünüz. Ekmek parası için bizde elimizden geldiği kadar, mücadelemizi sonuna kadar veririz. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Keskin, binlerce şoför esnafının haksızlık yapanların karşısında dimdik duracağını söyledi.

Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras ise, yıllarca servisçilik yapıp da, sadece aracını değiştirmesinden dolayı plakası değişen esnaflardan çok yüksek oranda para istendiğini belirterek, bunun haksızlık olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan esnaflar, araç yenilemenin suç olmaması gerektiğini belirterek, plaka değişiminden dolayı kendilerinden daha çok para istendiğini belirterek adaletsizlik yapıldığını ifade ettiler. Bazı esnaflar da, civar illerdeki belediyelerin bu konuda esnaftan daha az para aldığını kaydettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız