SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:19
Belediyeye Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Uluslararası Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya E-Devlet Teşkilatı’ndan (WEGO) ödül aldı. Başkanlığını Seul Belediye Başkanı Won Soon Park’ın yaptığı WEGO tarafından düzenlenen yarışma, ‘Hizmet’, ‘Verimlilik’, ‘Gelişen Şehir’, ‘Kent Yönetimi’ ve ‘Dijital Paylaşım’ kategorilerinde gerçekleştirildi.

WEGO yarışmasında, Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan Altyapı Bilgi Sistemi projesi, ‘Kent Yönetimi’ alanında ödüle layık görüldü. Türkiye’den, Malatya Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi’nin ödül aldığı yarışmada, diğer kategorilerde ise Kanada, Finlandiya, İspanya, Göney Kore ve Tayvan ülkelerinden katılımcılar ödüle layık görüldü.

İspanya’nın Barselona kentinde 13 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen WEGO ödül törenine Malatya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven katıldı. Malatya Belediyesi’nin ödülü, Barselona Başkonsolosu Haldun Koç’un da hazır bulunduğu törende, Seul Belediye Başkanı Won Soon Park ve Barselona Belediye Başkanı Xavier Trıas tarafından verildi. Aynı anda İspanya’nın Sabadell Belediye Başkanı Manuel Bustos Garrido’da ödül aldı.  

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, Uluslararası Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya E-Devlet Teşkilatı (WEGO) tarafından düzenlenen yarışmada kazandıkları ödülü, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a sundu. 

KENT BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ NEDİR?

Malatya Belediyesi tarafından Sampaş A.Ş işbirliği ile oluşturulan kapsamlı Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) projesiyle; bütün altyapı kurumlarının grafiksel hat bilgilerinin hazırlanan yazılım üzerinden sözel ve grafiksel veriyle toplanarak, bütün paydaşlarının her ortamda istediği şebeke bilgisini görebilmesi sağlanmaktadır. 

Sistem sayesinde ilgili kurumlar tarafından belirlenmiş iş planlarına göre yapılacak yatırım ve kazı faaliyetleri organize edilebilmektedir. Proje, şehir bünyesindeki tüm altyapı kurumları arasında bilgi paylaşımı için bir platform oluşturup; altyapı çalışmalarının eş zamanlı yapılmasını sağlayarak mükerrer kazıları engellemeyi; ayrıca, altyapı kurumlarının şebeke bilgilerini sayısal ortamda oluşturmasını ve periyodik olarak güncellenmesini sağlayarak verilerin sürekli sağlıklı kalmasını amaçlamaktadır. Projeyle kazıların planlı ve tekrarlanmayacak şekilde gerçekleştirilmesi, yapılan çalışmalardan vatandaşların önceden haberdar edilmesi sağlanarak etkili ve verimli bir kent yönetimine zemin hazırlanması öngörülmüştür.  

Öte yandan Malatya Belediyesince gerçekleştirilen AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) ile kentliyle bütünleşen; vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit eden; önceliklerini objektif kriterlerle belirleyen; bürokrasiyi azaltarak, çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayan; şeffaf, katılımcı, üretken belediyecilik amaçlanmıştır. 

Amacın gerçekleştirilebilmesi için, kent ve kentliye ait bilgilerin belirli yöntem ve standartlar dahilinde toplanması, güvenli bir veritabanına titizlikle aktarılması, veriler arasındaki ilişkilerin belediye süreç ve ihtiyaçlarına paralel olarak belirlenmesi, yönetilmesi ve doğru analizlerin yapılarak belediye ve kamu kuruluşlarının tüm ekonomik, sosyal, kültürel ve idari hizmetlerini en iyi şekilde vatandaşa sunmalarını sağlama amacına yönelik çabalar aralıksız devam etmektedir. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız