SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye Parkmetre Tokatı!.

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi’nin parkometre ihalesini alan Hançe Parkmetre firmasıyla yaptığı sözleşmeyi geçtiğimiz aylarda tek taraflı fesh etmesinin ardından firmanın belediyeye 611 bin TL borç taktığı öğrenildi.
Malatya Belediyesi, yaklaşık bir yıl önce 4.5 milyon TL’ye ihaleye çıkardığı ve Hançe Parkmetre firmasının kazandığı ihaleyi, firmanın taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle fesh etmişti. 
 
Belediye Başkan yardımcısı Alican Bozkurt, Hançeparkmetre firmasının sözleşmenin sona erdirilmesinin ardından Malatya Belediyesine 611 bin TL’lik borcunun bulunduğunu söyledi. Alican Bozkurt, firmanın belediye ödemesi gereken 611 bin TL’yi almak için yasal süreç başlattıklarını da söyleyerek ‘Zaten firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hukuk İşleri Müdürlüğümüz, icra takibi başlattı ve bu firmanın bir daha kamu ihalelerine girmesini engellemek için Kamu İhale Kurumu’na (KİK) yazı yazdık. Belediyenin alacağı parayı tahsil etmek için girişimlerimiz sürüyor’ dedi.
 
Hançe Parkmetre Firması’nın parkometre ihalesi sürecinde belediyeye bugüne kadar yaklaşık 270 bin TL ödeme yaptığı kaydedildi.
 
Bu arada, söz konusu firmanın Malatya Belediyesi’ne ihale sözleşme aşamasında vermesi gereken “geçerli” bir teminatın niye alınmadığı da soru işaretlerine neden oldu. İddialar, söz konusu şirketin belediyeye başlangıçta “geçersiz” teminat mektubu verdiği ve şirket belediyeye ödeme yapmayınca belediyenin bu nedenle zararını karşılayamadığı şeklinde. Malatya Belediyesi’nin, “geçersiz teminat” konusunda bundan sorumlu personel hakkında bir işlem yapıp yapmadığı da merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız