SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyeye Söylemiştik, Olmadı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da trafik sorunu ve çözüm önerileri toplantısı yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen "Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri konulu toplantıya, Vali Halil İbrahim Daşöz, vali yardımcısı Erdinç Filiz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Şevket Keskin, Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Örnek, emniyet müdürlüğü trafik yetkilileri, bazı belediye başkanları ile ilgililer katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, il dışından gelen misafirlerin Malatya'da ilk dikkatlerini çeken konun trafik karmaşası olduğunu belirterek, "Bu şehrin cadde ve sokakları bu trafik için çok dar. Şehir kalabalık ve trafik çok sıkışık. Kaldırımlarda artık yürünmüyor. Mutlaka tedbirlerin alın ması gerekiyor"dedi.

Bu sıkışıklığın, esnafın işyeri önüne arabasını park etmek istemesi, belde belediye otobüslerin yolcuları şehrin göbeğinde indirmek istemesi, otopark ve yolların yetersizliği, alternatif yolların olmamasından kaynaklandığına dikkat çeken Vali Daşöz, önlem alınmaması halinde ileride işin içinden daha da çıkılmaz hale geleceğini vurguladı.

Trafik Şube Müdürü Hayrettin Yıldız da, 2006 ve 2007 trafik istatistikleri hakkında bilgi verdi. Yıldız, "Son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme, motorlu araç ve genç sürücü sayımızdaki önemli oranda artışlar sonucunda, trafik kazaları ülkemiz gündeminin ilk sıralarında yerini almıştır. Trafik kazalarının önlenmesiyle başta insanlarımızın hayat hakkının korunmasına, güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanmasına ve ekonomik kayıplarımızın önlenmesine yönelik tedbir ve faaliyetlerin uygulanması gerekliliği kaçınılmaz olduğundan kısa, orta ve uzun vadede yapılacak eylem ve faaliyetler "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" adı altında birleştirilmiştir.

Söz konusu projenin amacı, hedefleri, proje kapsamındaki eylem ve faaliyetlerin görüşüleceği brifing ve değerlendirme toplantısında bilgiler aktaracağım"şeklinde konuştu.

Trafik sorunun asgariye inmesi için Malatya Belediyesi'ne öneriler ilettiklerini, ancak trafik altyapısının düzenlenmesi noktasında gerekenin yapılmadığını savunan Hayrettin Yıldız, "Parkometre önermiştik. Konu belediye meclisinden geçti, hala uygulamaya konulmadı. Merkezdeki belde yolcu taşıma araçlarının TEKEL arkası, 91 bin dev öğrenci İlköğretim Okulu yanına taşınmasını önermiştik hala gerçekleşmedi. Köy Garajı'nın şehirlerarası otobüs terminali yanına taşınmasını önermiştik, olmadı. Yeşiltepe Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı, trafik eğitimine açılmadı. Hız kesiciler standart hale getirilmedi. Yol çizgileri yetersizdir"dedi.

Karayollarını ilgilendiren trafik sorunu olarak da, yeşil dalga sisteminin çalışmaması, çevreyolundaki trafik ışıklarının sağlıklı çalışmaması, yol çizgileri yetersizliğinden söz eden Yıldız, devlet hastanelerinde gece alkol kan muayene sisteminin olmamasından Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk sıkıntısını da dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız