SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye ''Taşımacı'' Soruları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da servis şoförleri, belediyenin kendilerinden geriye dönük 5 yıllık ilan ve reklam parası aldığını iddia etti. Malatya Belediyesi'nin şehiriçi otobüs taşımacılığını uzun süreli bir anlaşmayla özelleştirileceği yolundaki iddialar üzerine, daha önce de şehiriçi taşımacılığını üstlenen bir firmadan uyarılar geldi.

SERVİSÇİLERİN SORUNU..
Servis şoförleri, Malatya Belediyesi Kent Trafik Müdürlüğü yetkilileri ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'le Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda biraraya geldi.

Sorunlarını dile getiren servis taşımacıları, Malatya Belediyesi'nin kendilerinden 5 yıllık geriye dönük ilan ve reklam bedeli aldığını söyledi. Aynı zamanda bir şirkete bağlı araçlardan da ayrı ayrı ilan ve reklam bedeli alınmasının haksızlık olduğunu belirten şoförler, güzergahların belirlenmesi konusunda da sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise, servisçilerin sorunlarının çözümü için başlatılan çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Servisçi esnafımız mağdur edilmeyecektir. Geriye dönük olarak esnaflarımızdan para tahsil edilmesi haksızlıktır. Bu haksızlığın çözümü için gerekirse, hukuki yollara da başvuracağız" dedi.

OTOBÜSLER UZUN SÜRELİ TARTIŞILIYOR MU?
Malatya Belediyesi tarafından özelleştirilmesi düşünülen toplu taşımacılık işini 1995-2000 yılları arasında yapan şirketin yetkilileri, yapılacak olan özelleştirmede kamusal yararların gözetilmesini istedi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Güngör ve yönetim kurulu üyelerini de katlıdığı basın toplantısında açıklama yapan Güngör; “ Malatya Belediyesi tarafından yapılması düşünülen Toplu Taşımacılığın özelleştirilmesi uygulaması öncesi konunun önemi bakımından bazı açıklamar yapmayı uygun gördük” dedikten sonra şöyle devam etti:

"Belediye otobüslerinin 20 yıl veya 49 yıllığına hatları ile beraber satılması halk otobüs işletmeciliğinin ranta dönük “Minibüsçülük anlayışına döneceği ve kamu hizmeti olan toplu taşımacılığın ehil olmayan kişi veya kurumlar tarafından alındığı takdirde sistemde önemli sorunların yaşanacağı muhakkaktır. Bizler 1995-2000 yıllar arasında bu hizmeti vermenin ve kamuya olan sorumluluğumuz bilinciyle hatların ve otobüslerin satılmasına kesinlikle karşıyız, kısa aralıklı kiralanması yöntemi hem hizmet hem de denetim açısından yararlıdır."

FOTOĞRAF: Servisçilerin toplantısı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız