SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyeyi Kim Yönetiyor?'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran, belediye yönetimine müdahaleler olduğu iddiasında bulunarak, "Malatya Belediyesini kim yönetiyor?" diye sordu.

29 Mart seçimlerinde, belediye meclisine Saadet Partisi listesinden giren, ilk meclis toplantısında sorduğu bazı sorular üzerine, bazı SP'lilerin kendilerinin konudan haberdar olmadıklarını iddia etmeleri üzerine, bu partiden istifa ederek, bağımsızlığı tercih eden Moran, belediye yönetimi ile ilgili iddialarını, yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Moran'ın açıklaması şöyle:

"Malatyanın yerel siyasetine bir göz atacak olursak. Hemen akla gelen ilk soru Malatya Belediyesini Kim yönetiyor? Nasıl Yönetiyor? Kulakları çınlasın Belediye Başkan Adaylarından Sayın Mehmet Yaşar ÇERÇİ’nin meşhur bir sloganı vardı vede bu sloganın meşhur birde Portresi vardı. “Yönetilen Değil, Yöneten Başkan “ Bir oturakta beş koltuk günümüzün yönetim anlayışını resimleştiren bir portre. Ve o portre günümüzün Malatya Belediyesini beş ay gibi bir sure önceden ne kadar doğru tahlil ettiğini göstermektedir. Doğru bir tesbittir.

Tahlilimize devam ederken Kağıt üzerinde ve de yasal olarak Malatya Belediyesini kimin yönettiği malum, Sayın Ahmet ÇAKIR yönetiyor. Hukuka ve Yasalara saygımız itibariyle bu gerçeği kabulleniyoruz. Sayın ÇAKIR Malatya Belediyesinin başkanıdır.

Ya uygulamada ? Uygulamada sanırım çok başlılığın, Yönetime çok yönlü müdahalenin yarattığı çok ciddi sorunları var. Bu sorunları örnekleyecek olursak;

Malatya Ak Parti Milletvekillerinden Sayın Mehmet ŞAHİN bir yerel tv. de “Bu ekonomik krizde eski hal binası gibi satılacak birkaç yer daha olsada satsak” ifadesi ile “satsak” sanki satmaya yetkili kişi kendileri imiş gibi ve satmaya yetkili yönetimin Emir Amiri gibi bir üslup kullanılarak yerel yönetimin ne kadar aciz bırakıldığını görüyoruz. Aynı sayın vekilimiz yapılmakta olan Emeksiz ve Taştepe kavşaklarının üst geçitlerinin üzerinin kapatılarak geçidin üzerine Kayısı dükkanlarının yapılmasını emirvari bir üslupla ifade buyuruyorlar. Sayın Çerçi’nin kulakları çınlasın.

Ayrıca 25/07/2009 Trihinde bir yerel tv de yayınlanan gündem programında proğramın konuğu diyorki 15. Esenlik marketinin açılış töreninde sayın basın mensupları sayın ÇAKIR’a Şelale Restauratın üçüncü şahıslara ihale edileceğinin doğruluğunu sorduklarında sayın ÇAKIR Basın mensuplarına benim haberim yok diyor. Sayın Esenlik Genel Müdürü söze girerek biraz sonra sayın Başkana bilgi verecektim diyor.

Şimdi muhterem kamuoyuna soruyorum kim kimi yönetiyor? Sayın ÇERÇİ’nin kulakları çınlasın. Oysa etik olan şudur. Şelale restaurantın üçüncü şahıslara ihale edilmesi fikri hasıl olduğunda sayın Genel Müdürün bu çalışma deşifre olmadan Sayın Belediye Başkanına bilgi verip onayına müracaat etmesi gerekirdi. Oysa Sayın ÇAKIR ihaleyi üçüncü, beşinci şahıslardan basın mensuplarından duyuyor. Ne kadar acı değilmi?

Malatya yerel yönetimine o kadar çok müdahale eden varki hala bazı Genel Müdürlük ve Müdürlükler münhal bulunuyor kamuoyunun ifadesiyle “Ak Parti içerisindeki güç odakları anlaşabildikleri gün münhal müdürlüklere atama yapılacaktır” deniliyor.

Malatya Belediyesine ait iş yerleri ve Taşınmazlar Hangi siyasi Partinin yandaşlarına peşkeş çekilmektedir.

Şimdi bir daha soruyorum! Malatya Belediyesini kim YÖNETİYOR ?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız