SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyeyi Satsam Bu Parayı Ödeyemem!"

0
Güncellendi - 2020-01-06 07:03:20
A- A+ PAYLAŞ

'İHALE USULSÜZ, İMALAT ÇOK KÖTÜ VE SUÇ..!'.. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, kendisinden önce görev yapan Darende Belediyesi yönetiminin yaptırdığı 8 km.’lik bisiklet yolunun vatandaşların özel mülkiyetinden geçirildiğini, buna karşılık, o dönemki yöneticilerin, özel mülkiyetleri elinden alınan vatandaşlara herhangi bir ödeme yapmadığını belirterek, yapılan işlemin usulsüz olduğunu ve sorumlular hakkında yargıya başvurduğunu açıkladı.

'Darende'de Akıllara Ziyan İşler' başlığıyla yayınladığımız haberin ardından, konuya ilişkin açıklamasında, arazisinde bisiklet yolu geçirilen vatandaşların, mülkiyet bedelini almak için mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin davacı tüm vatandaşları haklı bulması halinde, 4 km gidiş, 4 km. geliş güzergahı olan 8 km’lik bisiklet yolu için Darende Belediyesi’nin 120 milyon TL'ye varan bir bedel ödemek zorunda kalacağını söyleyen Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Bizim belediye olarak bu rakamı ödememiz söz konusu değil. Belediyenin böyle bir bütçesi de yok ödeme imkânı da yok. Çünkü Belediyeyi de satsam bu parayı ödeyemem” dedi.

"Yanlış bir işti, mahkemeye verdik"

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Süleyman Eser’in belediye başkanlığı sırasında, 2016 yılında Tohma Çayı kendarında yapılan 8 km’lik bisiklet yolunun içinden geçtiği özel mülk sahiplerinin yargıya başvurması ve mahkemenin de “Kamulaştırmasız el atma”nın haksızlığı karşısında tazminata hükmetmesi üzerine, Darende Belediye Meclisi’nin, 1 Ekim 2019 tarihinde yaptığı toplantıda, yolun sökülerek, dava konusu mülkiyetin sahiplerine iadesi konusunda aldığı kararlarla ilgili olarak yayınlanan habere ilişkin açıklama yaptı.

Darende Belediyesi eski yönetiminin, kamulaştırma yapmadan vatandaşın arazisinden geçirmek suretiyle bisiklet yolu yaptığını hatırlatan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Biz göreve gelir gelmez, bu ihalenin usulsüz olduğu, kamunun ve devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle sorumluları mahkemeye verdik” dedi.

Bugüne kadar mahkemeye verenlerin kazanması durumunda yasal faizleriyle birlikte 75 milyon TL civarında bir ödeme yapmakla karşı karşıya kalacaklarını belirten İsa Özkan, 4 km gidiş, 4 km. geliş olmak üzere 8 km’lik bisiklet yolunun geçtiği güzergâhtaki arazi sahiplerinin tamamının mahkemeye başvurması ve haklı bulunmaları takdirde ise toplamda 120 milyon TL ödemek zorunda kalacaklarını söyledi. İsa Özkan, “Bizim belediye olarak bu rakamı ödememiz söz konusu değil. Belediyenin böyle bir bütçesi de yok ödeme imkânı da yok. Çünkü Belediye'yi satsam bu parayı ödeyemem” ifadelerini kullandı.

“İhale de usulsüz yapılmış, sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduk”

Devletin ve aralarında belediyelerin de bulunduğu diğer kamu kurumlarının, vatandaşa kamulaştırma bedeli ödemeden, vatandaşın mülkiyeti üzerinde yatırım yapamayacağını vurgulayan İsa Özkan, “Yatırım, hukuka uygun olarak ya vatandaşa bedel ödenerek ya da bir şekilde uzlaşarak yapılır. Böyle bir ihale nasıl yapıldı, nasıl uygulamaya konuldu anlamış değilim. Bu yüzden ben göreve gelir gelmez, bu ihaleyi yapanlar, uygulayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum” bilgisini verdi.

“Üstelik çok kötü imalat yapılmış…”

Yaklaşık 3 milyon Tl harcanarak yapılan bisiklet yolunun niteliği hakkında da bilgi veren Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Bu yolun neredeyse tamamı bir şekilde vatandaş arazisinin ya içinden ya kenarından, kıyısından geçiyor. Üstelik çok kötü bir imalat yapılmış. Yol güzergâhında çok ciddi yanlışlıklar ve imalat hataları var. Bisiklet yolunun ortasından elektrik direği olmaz. Bu yolun bazı kısımlarında aydınlatma ve direkler var. Ağaçlar var. Kısaca ihaleye çıkarılan iş farklı, teslim alınan iş farklı. Böyle bir bisiklet yolu olmaz” diye konuştu.

Belediye aleyhine açılan davalar hakkında bilgi veren İsa Özkan,“Bizim bu kamulaştırma paralarını ödememiz mümkün olmadığı için davalık olan bölümlerde yapılan yolu sökme kararı aldık. Böylece davalar düşmüş olacak. Çünkü Darende'yi satsam bu parayı ödeyemem. Devlet özel mülkiyetin üzerine yapı yapmaz, yapanlar da yanlış yaptığı için zaten suç duyurusunda bulunduk. Kamuyu zarara uğratmaktan savcılığa verdik” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Ziya (4 yıl önce)
    Bu işİn içinde başka bir iş var gibi.Ancak daha vahim olanı vatandaşın kendisi.Eğer zarar gören vatandaş bu iş nasıl oluyor? demiyor da.Yok eskisi kötü yenisi iyi,yok yenisi kötü eskisi iyiydi diyorsa.. müstehak diyorum..Bu iki belediye başkanınıda yaptıkları hizmetlerden dolayı kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Benim anlamadığım 120 milyon nasıl olur? Darende de 1 dönüm arsa fiyatı ne kadar? bu işte bir iş var gibi.zaten ne kadarlık bir alan biraz hikaye gibi geldi bana.ne yalan söyliyeyim belge ister bu gibi konuşmalar 10 dönüm olsa toplam kaç lira düşer dönüme.bu konuda bilgilendirme toplantısı yapmalı belgeyle konuşulmalı bana rakam afaki geldi.çocuk mu kandırıyorlar.eğer hata varsa da zaten ilk önce isa özkan da sorgulanmalı ilk asfaltı kim döktüyse oda suçlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdengeçti (4 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzı olan konuşuyor misali, herkes birşeyler yazıyor ama gelişmelerin temelinden bi haber. Asıl olan da şu isa Ozkanin 1. belediye başkanlığının son dönemlerinde eski adıyla hacikarabağına temelini attığı ve bitirmeye de siyasi ömrünün yetmediği sözde düğün salonu binasini suleyman eserin bakanlığının ilk aylarında yikmasyla başlar. Isa ozkanda süleyman eserin bir eserini yıkma zorunluluğu hissetti. Bisiklet yoluda buna kurban oldu. Bütün mesele bu iste.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyin44 (4 yıl önce)
    Asıl olan darendedir bu ve bunun gibi tartışmalar darendemize zarardan başka bi şey kazandırmaz lütfen biraz aklı selim olalım darendemize güzel işler yapalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuna (4 yıl önce)
    Görende kendi esahtan güzel kaliteli bir yapmış gibi gelen gidenin yaptığını yıkıyor eleştiriyor bunları yapacaniza darendeye iş imkanı su imkanı yol imkanı sağlayın canımızdan bıktık işsizlikten kendini yönetemeyeler başımıza yönetici oluyor dava koltuk davasi
    0
    0
    Yanıtla
  • Darende (4 yıl önce)
    Neden yorumlarımi siliyorsun sayın admin ayıp olmuyor mu. İsa başkanı eleştirince yayınla. İsa başkan doğru yaptı adam haklı diyince sil ayıp yaptığınız. Usulsüz yapılan bir yol var ortada bunu yapanda önceki belediye başkanı ve bazı encümenleri. Bunuda silersin sen şimdi
    0
    0
    Yanıtla
  • darende sevdalısı (4 yıl önce)Darende isimli kullanıcı yorumuna
    isa özkan önceki döneminde asfaltlamıştı o yolları o zaman izin almamış demekki
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayan 44 (4 yıl önce)
    Bisiklet yolu yapılınca yer sahibi vatandaşlar nerdeymiş isa özkan gelince mi düşmüş akıllarına yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Yapan aynı partili,eleştiren başkan da aynı partili.Yani 8 km !bir ilçede bir bisiklet yolu yapılacak ama yapılan işlerden ,işlemlerden aynı partidekilerin haberi olmuyacak öylemi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Triandafil (4 yıl önce)
    Sonra vatandaş Ak partili belediyeler usulsüzlük yapıyor deyince bla bla bla deyip insanlara vatan haini damgası yapıştırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serden gecti (4 yıl önce)
    Ağzı olan konuşuyor misali, herkes birşeyler yazıyor ama gelişmelerin temelinden bi haber. Asıl olan da şu isa Ozkanin 1. belediye başkanlığının son dönemlerinde eski adıyla hacikarabağına temelini attığı ve bitirmeye de siyasi ömrünün yetmediği sözde düğün salonu binasini suleyman eserin bakanlığının ilk aylarında yikmasyla başlar. Isa ozkanda süleyman eserin bir eserini yıkma zorunluluğu hissetti. Bisiklet yoluda buna kurban oldu. Bütün mesele bu iste.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (4 yıl önce)
    İsa Özkan kimsenin adamı değil, halkın adamı helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (4 yıl önce)
    Bu vatandaş belediye yi keni malimi zannediyor ki satıyor. Ak partinin en büyük yalnış kendini düşünce olarak geliştirmemiş ınsanlara şehir yönetme fırsatı vermesi. Meclis üyelerinden kaç tanesi inşaat mühendisi mimar veya hukukcu dogrusu çok merak ediyorum. Bu şekilde devam ederse Darendenin 5 yılına yazik oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Habibe (4 yıl önce)
    Şuanki belediye ekmek partisi mi anlamadım bu Nasıl kötüleme
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (4 yıl önce)
    Malesef okumuş adam suleyman eser saglikci doktor usulsuzce yol yapan herkesin hhakini geri veren de ilkokul mezunu diye ayipladigin isa ozkan diplomayla yonetilmiyor bu kurum liyakat ehliyet meseli
    0
    0
    Yanıtla
  • darende sevdalısı (4 yıl önce)
    isa özkan asfalt dökmemişmiydi o yollara geçmiş döneminde izin almamışlar mı kendileri ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan arslan (4 yıl önce)
    İsa başkan haktan ,hukuktan ucunda ölümde olsa vazgeçmeyecek bir kişidir,ne bir kuruş yer ne bir kuruş yedirir,İsa başkan gibi siyasetçiler cogalirsa bu ülke tam anlamıyla düzelir,İsa başkanın işi zor çünkü belediyeyi çok kötü yönetmişler ,ancak İsa başkan herşeye rağmen toparlar Rabbim yardımcısı olsun,
    0
    0
    Yanıtla
  • Onun için öğretmen evinin bahçesi yıkıp minübüs durağı yaptirdi süleyman başkanı kıskandığı için yaptığı binanın yanina yeni bina yaptirdi. Isa başkan şimdi neyi yıkacak bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Partinin adamı olsun yeter !, Belediyeden anlamasına gerek yok,Vizyonsuz kişilere belediye başkanlığı yaptırırsanız olacağı bu, İsa başkanım Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    şimdi mahkeme buna cezamı verecek tabiki hayır ama belediye başkanı akp dışında biri olsaydı vay haline
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar özgür (4 yıl önce)
    Bize ait paraları oralarda çar cur edin . Size hiç hakkımız helal olur mu? Ilıca da asfaltsız bir sürü yol varken ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (4 yıl önce)
    Sayın başkanım aynı düşünceyi size zahmet sire pazarı ordaki dükkanlar içinde düşünün hem belediye yıktı hem de dukkan sahipleri vergi ödüyor adalet nerde sizce başkanm
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Önceki belediye başkanı hangi partiden idi ondan önce kendi belediye başkanı değilmidi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (4 yıl önce)
    Vatandaşa danışmadan,haber dahi vermeden,bedelini ödeyip,herhangi bir şekilde anlaşma yapmadan, vatandaşın bahçe duvarını,kapısını kırıp ,arazisini taş toprak ile doldurupyürüyüş ve bisiklet yolu yaparsanız netice böyle olur.Eski yönetimin yaptığı işin faturası şu anki Belediyenin önüne gelir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Yapanda sizinkiler yani aynı görüşün insanları ne fark eder veterinerden, doktordan, marketçiden, kasaptan, belediye başkanı olursa böyle oluyor belediye başkanı demek mimar inşaat müh şehir plancısı olacak bak bakalım K şehir de imar nasıl pırıl pırıl oluyor 3 trilyon çöpe gitti tazminatlarda cabası yazık vergimize iş bilmez bürokrat kardan çektiği kadar bu millet hiç bireyden çekmedi İlkokul mezunu belediye başkanı olur sa böyle oluyor neymiş adam iyiymiş devlet işinde iyi olmak değil kalifiye olup hizmet üretmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu suçu işleyen adamlara hangi vekil siyasetçi vs. ön ayak olduysa onların başkan erdoğan a bildirilmesi gerekir, büyükşehir veya başka belediyede de bu tip işler var mı acaba diye insanda kuşku oluşuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Önceki belediye hangi patide idi? Şimdiki belediye hangi partinin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesele partimi kardeşim.haksız sülonun işleri halk yapılan bisiklet yolundan para istiyor.okumadan konuşuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şimdi Mesele parti meselesi değil.Haksız eskinin işleri mi?oluyor.Bir ilçenin belediye başkanı 8 km.Bisiklet yolu yapacak,benim bahçemden,evimin önümden yol geçirecek benimde bundan haberim olmuyacak öylemi?seçim bitecek,yol bitecek bende bir sabah kalkıp ooo evimin önünden yol geçmiş diyeceğim.Madem yol yaptınız .O zaman paramı verin diyeceğim.Öylemi?
    0
    0
    Yanıtla