SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyeyle Dava Devam Ediyor'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya Girişim Grubu tarafından Sümer arazisine yaptırılan inşaatın usulsüz olduğunu öne sürdü ve süreci takip ettiklerini belirterek, “Bu konuda Malatya Belediyesi aleyhinde açtığımız iki ayrı dava devam ediyor” dedi. Bu arada geçtiğimiz Pazar günü yapılan kongrede MHP’nin il başkanlığına yeniden seçilen Ömer Ekici başkanlığındaki yeni yönetim basına tanıtıldı.

MHP İl yönetimi, parti il binasında düzenlenen bir etkinlikle basına tanıtıldı.

Yeni yönetimin basına tanıtılması toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Ömer Ekici, kendilerine verilen sorumluluğun bilincinde olduklarını ve bu bilinçle hareket edeceklerini ifade ederek, ‘Kürt açılımı’ adı altında Türkiye’yi bölme çabalarına ve yerel sorunlara karşı etkin ve yapıcı bir şekilde mücadele edeceklerini kaydetti.

Malatya ile ilgili birinci önceliklerinin Şeker arazisindeki rant paylaşımı ve hastane yapımı ile ilgili tespit ettikleri yanlışlıkları kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirten Ekici, belediyenin çalışmalarını da yakından takip edeceklerini dile getirdi.

“Belediyeye karşı açtığımız davalar devam ediyor”

Bir basın mensubunun ‘Son aylarda kentte çok ciddi sorunlar yaşanmasına karşın MHP’de dahil olmak üzere muhalefet partilerinin duyarsız kaldığı yönünde ciddi eleştiriler var. Sümer arazisi satıldı, Tekel fabrikası satıldı, yakın bir zamanda Şeker Fabrikası da satılığa çıkıyor ancak muhalefet büyük bir sessizlik içinde. Bundan sonraki süreçte neler yapacaksınız?’ şeklinde sorması üzerine Ekici, son günlerde kongre sürecinde olmaları nedeniyle Malatya gündeminden kısmen uzak kaldıklarını ancak geçmiş dönemde yaptıkları etkin mücadelenin Malatya basınında yer bulmadığını savunarak şunları söyledi:
“Bazı basın mensupları da şunu hatırlayacaktır ki; Sümer arazisi’nin MGG adı altında bir grup iş adamına peşkeş çekilmesi ile ilgili olarak en fazla mücadele eden muhalefet partisi bizdik. Hatta oradaki inşaata sanayi tesisi adı altında iş merkezi yapıldığını bilirkişi raporu ile kanıtladık. Ardından konuyu mahkemeye taşıdık. Birisi, sanayi tesisi adı altında iş merkezi yapılmasına sessiz kaldığı ve söz konusu arazide yapılan imar değişikliğinin de usulsüz olduğu gerekçesiyle belediye aleyhinde iki ayrı dava açtık. Davalar devam ediyor. Usulsüz karar veren yöneticiler hakkında İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesini bekliyoruz.”

Ekici daha sonra İl Yönetim Kurulu’nda yer alan isimleri tanıttı ve yeni yönetimle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız