SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belgesiz Fidanlar İmha Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:53
Belgesiz Fidanlar İmha Edildi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Bin 520 fidana el konularak imha edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada imhalara gerekçe olarak fidanların belgesiz ya da kaçak olmaları gösterildi. 
 
Kurum tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle ; "Sıkı denetimler sonucunda, İzmir ilinde üretilen ve ilimize getirilen sert çekirdekli 480 adet kayısı, 640 adet kiraz, 100 adet vişne, 300 adet şeftali fidanlarının getirildiği tespit edilmiş olup bu meyve fidanlar yakılarak imha edilmiştir. Bu meyve fidanlarını ilimize getiren firma hakkında da yasal işlem uygulanmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa illerinin virüs yönünden temiz olması nedeniyle sertifikası olmayan ve vejetasyon periyodunda virüs hastalıkları yönünden temiz olduğu belgelendirilmemiş fidanların bu illere sokulması yasaktır. Sert çekirdekli meyve fidanlarının kayısı, kiraz, vişne, şeftali, erik, zeytin fidanı aşı gözü ve damızlık kalem gibi üretim materyallerinin ilimize girişinin önlenmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. İlimize gelen fidanların, fidan pazarına girmeden transit olarak diğer illere sevklerinin sağlanması, gerek otobüslerle ve gerekse kargo şirketleri aracılığı ile gelen sert çekirdekli meyve fidanlarının ilimize girişinin önlenmesini sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından gerekli denetimler yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız