SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belinden Çıkardığı Tabancayı Doğrulttu ve.."

0
Güncellendi - 2016-04-24 18:12:52
A- A+ PAYLAŞ

Bir kişinin öldürüldüğü, bir kişinin de ağır yaralandığı Eskimalatya'daki olayla ilgili olarak, halen tedavisi devam eden ve cinayeti işlediği öne sürülen şahsı yaraladıkları gerekçesiyle tutuklanan ve ölen şahsın arkadaşı olan 3 şüpheli, ifadelerinde olayı detaylarıyla anlattılar. 3 şüpheli Cumartesi günü mahkemece tutuklanırken, olayda "Tırtır" lakaplı Murat Özbaş'ı öldürdüğü öne sürülen, aynı olayda yaralanan Mehmet Altunkaya'nın ise tedavisinin sürdüğü Turgut Özal Tıp Merkezi'nde polis tarafından gözetim altında tutulduğu bildirildi.

BİR ÖLÜ, BİR YARALI..

Geçtiğimiz Perşembe günü Eskimalatya'nın Alacakapı Mahallesi'nde bulunan Battalgazi Belediyesi'ne ait eski mezbahanenin yanındaki bir bahçede, kavga ettiği belirtilen 31 yaşındaki Murat Özbaş ile Mehmet Altunkaya adlı şahıslar ağır yaralanmışlardı. Kendisine ait otomobille, arkadaşları tarafından Malatya Devlet Hastanesi'ne getirilen, başında ve göğsünde 4 kurşun yarası bulunan Murat Özbaş yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, diğer yaralı Mehmet Altunkaya ise, polisi arayarak yerini bildirmiş, yaralı halde hastaneye kaldırılmıştı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, kavga eden Özbaş ve Altunkaya'nın olay sırasında yanında bulunan 3 kişiyi, Altunkaya'nın yaralanması olayına karıştıkları gerekçesiyle yakalayarak gözaltına aldı.

d430 yaşındaki Mehmet D., 24 yaşındaki Mehmet G. ve 25 yaşındaki Cihat B., polisteki sorgularının ardından, Devlet Hastanesi'nde yapılan adli sağlık muayenesinin ardından Adliye'ye çıkarıldılar.

Edinilen bilgiye göre, şüphelilerden Mehmet G. ifadesinde olayı, şöyle anlattı:

“Olay günü ben, Mehmet D. ve ölen Murat Özbaş aynı araçta bulunuyorduk. Mehmet D. ile Kışla Caddesi üzerinde bir işyerinin ön kısmında bulunan Mehmet Altunkaya’yı kendi rızası ile araca aldık. O sırada işyeri sahibi bize ‘Nereye götürüyorsunuz?’ diye sordu. Mehmet D. ise, ‘Az bir işimiz var. Konuşsun tekrar bırakacağım’ dedi. Eskimalatya merkezine seyir halinde iken, yolda motosiklet ile bizi gören Cihat B. ile M.M.D. de bizi arkadan takip ettiler. Olayın gerçekleştiği yere vardık ve aracı durdurduk. Araç durduktan sonra Murat Özbaş, aracın ön sağ yolcu kısmından, Mehmet Altunkaya arka sağ yolcu kısmından, Mehmet D. şoför mahalinden, ben ise arka sağ yolcu kısmından kapıları açarak birlikte aşağıya indik. Murat Özbaş ile Mehmet Altunkaya araçtan iner inmez Murat Özbaş, Mehmet Altunkaya’ya aralarındaki alacak verecek meselesinden bahsederek hiddetli bir şekilde ‘Sen kime eksik iş yapıyorsun’ diye çıkıştı. Bunun üzerine Mehmet Altunkaya, belinden çıkarttığı tabancayı Murat Özbaş’a doğrulttu, bu sırada Murat Özbaş, Mehmet Altunkaya’nın elindeki silahı almak için tuttu. Tam bu sırada silah ateş aldı. Ateş aldığı sırada tabanca Mehmet Altunkaya’nın elindeydi. Duyduğum silah sesinin şokuyla silahın kaç kez ateş aldığını hatırlamıyorum. Sonrasında Murat Özbaş’ın yaralanarak düştüğünü gördüm. Murat Özbaş yere düştükten sonra Mehmet D., Mehmet Altunkaya’nın elinden tabancayı alarak Mehmet Altunkaya’nın bacaklarına yakın mesafeden 2 el ateş etti. Mehmet Altunkaya bu ateş sonrasında yere doğru sendeleyerek düştüğü esnada, Cihat B., bizim geldiğimiz aracın ön yolcu kısmında bulunan dipçiksiz tüfeğini alarak Mehmet Altunkaya’ya 2-3 el kadar ateş etti. Bu ateş etmeler sonrasında Mehmet Altunkaya kanlar içerisinde yere yığıldı. Murat Özbaş’ı yerden kaldırarak geldiğimiz aracın arka koltuğunu yatırdık. Mehmet D. ve Cihat B., araç ile Murat Özbaş’ı hastaneye götürdüler. Olay yerinde kalan ben ve M.M.D. ise olayda kullanılan tabanca ve tüfeği alarak motosiklet ile ayrıldık ve silahları olay yerine 2-3 kilometre uzaklıkta çalıların arasına sakladım ve daha sonra polislere silahların yerini gösterdim.”

Mehmet D., Mehmet G. ve Cihat B., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildiler.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce ifadesi alınan şüphelilerden Mehmet D., “Amacım kendimi korumaktı, öldürücü bölgeye ateş etmedim” dedi.

Şüpheli Mehmet G., mahkemedeki ifadesinde “Ben suçsuzum, tek suçum yanlış zamanda yanlış yerde bulunmaktı. Sadece silahları topladım” derken avukatı Erdal Ayhan ise, “Kendisinin de belirttiği üzere yanlış yerde, yanlış zamanda olay yerinde bulunmuştur. Adam öldürmeye teşebbüs suçuna her hangi bir iştiraki olmamış, olsa olsa suç delillerini gizleme olabilir” diyerek tutuksuz yargılama talebinde bulundu.

Şüpheli Cihat B. ise, “Ben olay yerine vardığımda olay başlamıştı. En son olarak Mehmet Altunkaya’nın elinde silah gördüm, bana da ateş eder diye önümde gördüğüm pompalı tüfeği alarak yanına doğru ateş ettim, kendi üzerine ateş etmedim, korkutmak amacıyla ateş ettim” dedi.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği, her 3 şüpheliyi “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Bu arada, hastanede tedavisi devam eden ve kavgada Murat Özbaş'ı öldürdüğü öne sürülen Mehmet Altunkaya'nın ise, tedavisinin ardından adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

d1a

d2

d3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatya (8 yıl önce)
    yahu şu gençlerin haline bir bakın,allah ıslah etsin,eskilerin bir sözü vardı"su testisi su yolunda kırılır".iyi insanlar la arkadaşlık eden iyilik,kötü insanlar ile arkadaşlık eden kötülük bulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kaplan (8 yıl önce)
    Teksas döndü memleket yazık gerçekten vahşi batıyı geçti Malatya silaha ulaşmak bu kadarmı kolay
    0
    0
    Yanıtla