SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belirlenemeyen Bir Nedenle.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gar’ında bekletilen ve "Barış Treni"ne bağlı olduğu öne sürülen yolcu vagonunun tamamen yanmasıyla ilgili araştırma ve soruşturma sürüyor. Bu arada TCDD ilgilileri, yanan vagonun "Barış Treni"ne ait olmadığı iddiasında bulundular.

Diyarbakır dönüşü taşlı saldırı sonucunda kırılan camlarının tamiratı için Malatya Gar sahasında bekletilen bir yolcu treni vagonu, Pazartesi’ni Salı’ya bağlayan gece yarısından sonra yanmaya başladı. TCDD görevlilerinin vagondan çıkan alevleri görmesi üzerine, itfaiyeden yardım istendi. Kısa sürede bölgeye polis ekipleri ile birlikte itfaiye ekipleri yönlendirildi.

“İÇİNDE KİMSE VAR MI?” DİYE BAKTILAR 

İtfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınan yangın, daha sonra köpük sıkılması ile söndürüldü.  Yangında vagon ve iç dizayni tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangın sonrasında itfaiye ekipleri vagon içinde kimsenin olup olmadığını belirlemek için uzun süre kontrol ve arama yaptılar.  Yangın esnasında, yanan vagonun yanındaki diğer 2 vagona alevlerin sıçramaması şans eseri olarak değerlendirildi.

Tamir için bekletilen vagonun ateşe verilmesi sonucunda yangının çıktığı belirlenirken, yangının tinerci gençler tarafından ateşe verilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Olayla ilgili olarak TCDD tarafından idari soruşturma başlatılırken, adli işlemler içinde ayrıca bir soruşturma yürütülüyor.

TCDD’DEN BİLGİLENDİRME

Bu arada, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nden olayla ilgili alarak yapılan bilgilendirme de, “13.04.2015 tarihinde 00.55 sularında Malatya Gar sahasında 6175 1073 056-8 no’lu yolcu vagonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Bahsi geçen vagon 19.03.2015 tarihinde fabrika revizyon süresini tamamlamış, iki yıllık rutin bakımı yapılmak üzere TÜVASAŞ’a gönderilecek olan bölgesel yolcu trenlerinde çalışan pulman tipi bir vagondur. Güvenliğin durumu itfaiyeye bildirmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın kısa sürede söndürülmüştür” denildi.

“BARIŞ TRENİ DEĞİL”

Öte yandan, olay esnasında bazı görevlilerin yanı sıra malatyahaber.com'un ulaştığı kaynaklar yanan vagonun, .11 Mart’ta İstanbul’dan hareket eden ve 20 Mart’ta Diyarbakır’a ulaşan  “Barış Treni”ne ait olduğunu söylerken, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede ise, söz konusu vagonun Barış Trenine ait olmadığı, bu trenin 21 Mart günü Ankara'ya döndüğü belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız