SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belirsizlik Bizi Üzüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası’nın durumunun netleştirilmesi ve Malatya Belediyesi’nin burasıyla ilgili ne yapacağını kamuoyuna net şekilde açıklaması istendi.

Şeker İş Sendikası Malatya Şubesi yöneticileri, Malatya Ziraat Odası’na ziyaret etti. Burada basın açıklaması yapan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, kapatılan ancak hukuka başvurulması sonucu tekrar açılan Malatya Ziraat Odası’na ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Şeker Fabrikamız özelleştirme kapsamında satılmasının iptal edilmesi konusunda bizlere destek veren Malatya Ziraat Odası’na ziyaret gerçekleştirdik” diyerek, Şeker Fabrikası’nın akıbeti konusunda endişelerini dile getirdi.

Murat, “Buraya benden, sendikamızdan çok Malatyalıların sahip çıkması gerekiyor. Bizim seçtiğimiz insanlar burasının kapatılması için çaba sarf ediyorlar. Ankara’da yaptığım ziyaretlerde de bunu tespit ettim. Sayın Başbakan Malatya ziyaretinde, şeker fabrikasını çalışanlarıyla belediyeye verdim demiş. Ancak bizi üzen buradaki belirsizlik sürüyor. Yetkililer çıkıp bir açıklama yapmıyorlar. Belediye burasını çalıştıracak mı çalıştırmayacak mı? Çalıştırmayacaksa düşüncesi nedir?” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise şunları söyledi:

“Malatya’nın menfaati için eylemler ve basın açıklamaları yapıp şeker fabrikasını sattırmadık. Sayın Başbakanımız yanlışları düzeltti. Milletin istemediği bir şeye kalkıştıkları zaman başarılı olamayacaklar. Alışveriş merkezlerini ve hastaneleri aynı sıraya dizeceksin, yeni devlet hastanesini de aynı sıraya koyacaksın, o zaman trafiğin altından nasıl kalkacaksın. Yolun altında boş yerler vardı, hastaneyi o uygun yerlere yapmalıydı.”

Polatbaş, şeker fabrikası için de Malatya Belediyesi ile görüşeceklerini bildirdi. Bayram Polatbaş, “Şeker Fabrikası başka bir yere taşınabilir ancak kapanmamalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız