SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belirsizlik Ekimi Azalttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da pancar üreticileri hasadı beklerken, arttırılan fiyattan memnun değil. Fiyatın geç açıklanması, rekolte azlığına neden oldu.

Malatya Şeker Fabrikası yetkilileri, bu yıl Malatya Şeker Fabrikası'nın alım yapacağı Sivas, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde 49 bin dekar alana pancar ekildiğini belirtip, 250 bin ton'a yakın pancarın alınıp işleneceğini belirttiler. Geçen yıl pancar alım taban fiyatının 89 Ykr olduğunu belirten yetkililer, bu yılki pancar alım fiyatının ise 95 Ykr olarak açıklandığını bildirdiler.

Ekim başladığında yeni fiyatın açıklanmaması nedeniyle üreticinin fiyat aynı kalacağı düşüncesiyle pancar ekmede çekingen davranması nedeniyle bu yıl az ekim yapıldığından rekoltede yüzde 10-15 civarında düşüklük beklendiğini aktaran yetkililer, ayrıca pancar dışındaki ekinlere teşvik verilmesinin de ekimi azalttığına işaret ettiler.

Bu arada, Malatya'nın Yazıhan İlçesi Balaban Köyü'nde pancar eken Bekir Işık, 15 dönüm alana pancar ektiğini belirterek, giderlerin çıkılmasıyla bin YTL civarında eline para geçmesini beklediğini söyledi. Pancar üreticisi Bekir Işık, pancar fiyatının dikimde belli olmadığını, sonradan açıklandığını ancak fiyattan memnun olmadıklarını söyledi.

İlköğretim Okulu'nu bitiren Turgut Işık ise, pancar tarlasında otları ayıklarken, yaz tatilini tarlada ailesine katkıda bulunarak geçirdiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız