SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belki 10 Yıl Sonra..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şimay Gürocak, "Her geçen gün yeni bir ilaç bulunuyor. Belki bundan 10 yıl sonra, 20 yıl sonra kanser grip gibi bir hastalık olacak. Devamlı bir ilaç alarak, bu şekilde hasta hayatını devam ettirecek" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şimay Gürocak yaptığı açıklamada, "Modern tedavi aletleri ile hastalıklı dokuları tam olarak ışın almasını sağlayarak ve sağlam dokuları da koruyarak hastaların en iyi şekilde en mükemmel şekilde radyoterapi almasını sağlıyoruz. Şartlar böyle olduğu içinde hastaların büyük şehirlere gitmesine hiç gerek yoktur. Artık büyük şehirlere giden hastalarımız artık geri dönüyor" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uluslararası alanda kendisini kanıtlamış organ nakli ve kalp hastalıklarının yanında da üçüncü branş olarak ta kanserin geleceğini söyleyen Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şimay Gürocak, "Kanser dendiği zaman halkta biraz korku var. Ama zamanla bunu yeneceğimizi umuyoruz. Şuanda kanser en iyi koşullarda tedavi edilebiliyor. Hastalar daha korkmadan, daha morallerini iyi tutarak ve daha güvenerek biz gelmelerini istiyoruz. Eskiden olan, 'Kanser çok kötü,
kanserdeki umutsuzluk' gibi düşünceler artık geride kaldı" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gürocak, "Şu anda birçok kanser türü tedavi edilebiliyor. Edilemeyen tabiki hastalıklar var. Ama birçok kanser türü tedavi ediliyor. Meme kanseri olan hastalarımızın bazıları 30-40 yıl yaşayabiliyor. Her geçen yıl bir artı sağlanıyor, hem tedavi makinelerinde ve hem de her geçen gün yeni bir ilaç bulunuyor. Belki bundan 10 yıl sonra, 20 yıl sonra kanser grip gibi bir hastalık olacak. Devamlı bir ilaç alarak, bu şekilde hasta hayatını devam ettirecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız