SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belki Bir Kaç Yıl Bizi Yoracak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:33:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verip, muhtarların istek ve taleplerini dinledi.

Anemon Otel’de düzenlenen yemekli toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Muhtar Dernek Başkanları ile Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Mahalle Muhtarları katıldı.

Muhtarların istek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarları mahallelerde yerel yönetimlerin birer parçası ve Belediye’nin temsilcisi olarak gördüklerini söyledi. Mahallelerdeki herhangi bir konu ile ilgili ilk bilgiyi muhtarlardan aldıklarını kaydeden Başkan Çakır, Büyükşehir statüsü ile birlikte girilen süreç ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

28 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir süreci ile yeni bir yapılanmanın olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, “Büyükşehir kararı, uzun vadede Malatya için olumlu bir karardır. Malatya’nın geleceği, sağlıklı kentleşmesi ve ekonomik büyümesi için büyükşehir statüsü çok önemli. Büyükşehirle birlikte idari anlamda bir yapılanmaya gittik. Sahalarda tespitlerde bulunuyoruz. Belki birkaç yıl bizi yoracak. Halkımızın alışması belki biraz zaman alacak. Ancak bu zaman içerisinde hizmetlerin aksamaması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 

Malatya genelinde hizmetler yapıyoruz. Ancak yapılan hizmetler yeterli değil. Daha güzel hizmetler üretmek için gayret ediyoruz. Kırsalda çok daha hizmete ihtiyaç var. Kırsalın nüfusu azalmış. Nüfusu az olan yerde altyapıyı kurmak ve işletmek daha zor oluyor” dedi.

2014 yılı içerisinde geçmişe göre kırsalda çok daha fazla hizmet ürettiklerini kaydeden Çakır, “370 km yeni yol açma ve genişletme çalışması, yine 370 km uzunluğunda sathi ve sıcak asfalt serimini tamamladık. MASKİ tarafından 120’nin üzerinde sondaj çalışması yaptık. Bunlar yeterli değil. Daha çok hizmet yapmak için altyapımızı oluşturuyoruz. Belde ve ilçelerin devredilmesiyle birlikte 8.500 kilometreyi bulan bir yol ağımız var. Şu an acilen açılması gereken 2 bin km yol ağı var. 

Yıllık 300’er km yol yaparsanız bunu yetiştirmeniz mümkün değil. Bu hizmetlerin götürülmesi için altyapının oluşturulması gerekiyor. Şu anda biz 16 tane taş ocağının ÇED raporlarıyla birlikte ruhsatlarını hazırladık. Böylece hizmetleri daha az maliyetle ikiye, üçe katlamamız lazım. Konkasör tesisleri kurmamız gerekiyor. Plent tesisleri alıyoruz. Böylece hizmetlerimizi geçmiş dönemlere göre neredeyse yarı fiyatına mal ediyoruz. Tüm bu altyapıları tamamlayarak, yeni sezona hızlı girmek istiyoruz. 

Özellikle kırsalda temel ihtiyaçlar yol ve su. Su ile ilgili olarak da bölgesel çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Merkez’in önem arzettiğini, ancak büyüme ve gelişmenin bir bütün olarak ele alınması gerektiği için kırsaldaki ilçe ve mahallelerin de önemli olduğunu kaydeden Başkan Çakır, Malatya’nın hiçbir yerini ihmal etmeden kırsaldaki yol ve su ihtiyaçlarını en kısa sürede çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Merkezde yapılan yatırım ve hizmetler ile projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasından sonra Malatya Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya, Malatya Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbah, Kayısı Kentli Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca ile Malatya Muhtarlar Derneği Yeşilyurt Şubesi Başkan Yardımcısı Kadir İnan da kısa birer konuşma yaparak, yapılan hizmetler ile davetten dolayı Başkan Çakır ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Mahalle muhtarları taleplerini yazılı olarak iletirken, bazı muhtarlar da yaptıkları konuşmalarda talep ve isteklerini dile getirdiler. Muhtarlar bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız