SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belki de Kralın Oturduğu Yer.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:34
A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe’de yürütülen kazı çalışmalarının başkanlığını yapan İtalya La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane, Malatya Valiliği’ne atanan Süleyman Kamçı’ya ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve kazı çalışmalarını 20 yıldır birlikte yürüttüğü Francesca Balossi’nin de yer aldığı ziyarette, Prof. Dr. Frangipane, Vali Süleyman Kamçı’ya Arslantepe’de yürütülen çalışmalarla ilgili kısa bilgi verdi. Arslantepe’nin şu ana kadar dünyada bilinen en eski saraya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Frangipane,  “Arslantepe, Malatya ve Türkiye için önemli. Ama Arslantepe, çok özel bir yer. Bütün dünya için çok önemli” dedi. 

Arslantepe’de M:Ö 4 binlerde başlayan dünyanın en büyük kamusal alanı olarak da nitelendirilebilecek bir sarayın ortaya çıkartıldığını söyleyen Marcella Frangipane, “Bürokrasi ve devlet hayatının başladığı bir yer. Bu seneki çalışmalarda sarayda daha da büyük bir oda bulduk. Belki de kralın oturduğu yer. Çünkü bir basamak var. Ortada büyük bir podyum gibi bir yer var. Bu büyük salon sarayın diğer bölümlerine bağlantılı. Çalışmalar devam edecek. Sarayın çok daha büyük olduğunu düşünüyoruz” dedi.   

Arslantepe’nin koruma altına alındığını ve turistlerin geldiğini kaydeden Marcella Frangipane, “Daha da artacak. Bölgenin turizmine daha da büyük katkı sağlayacak. Malatya’da kazı çalışmalarını yürüttüğümüz sürece Valilikten büyük destek aldık.  Ben bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuşu. 

Marcella Frangipane, bu yıl kazı programının sonuna geldiklerini, Kurban Bayramı sonrası Malatya’dan ayrılacaklarını belirtti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Süleyman Kamçı ise, çalışmalarından dolayı Frangipane ve ekibine teşekkür etti.  Kazı çalışmalarıyla ortaya çıkartılan eserlerin Malatya’nın turizm potansiyelini arttıracağını kaydeden Vali Kamçı, “Malatya’nın tanıtımı için çalışıyorlar. Malatya’nın turizmi için gayret sarfediyorlar.  Şahsınızda ekipte görev alan herkese teşekkür ediyorum. Valilik olarak kazı çalışmaları ile ilgili her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız