SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Belki Gelir'' Nöbeti!..

A- A+ PAYLAŞ

Papa suikastına karışan ve gazeteci -yazar Abdi İpekçi'yi öldürmekten hüküm giyen Mehmet Ali Ağca'nın Malatya'da yaşayan annesinin evinin önünde basın mensuplarının bekleyişi devam ediyor. Ağca'nın annesiyle görüşmek isteyen yabancı medya mensupları olumsuz cevap aldı.

Malatya merkez Saray Mahallesi Battalgazi Apartmanı'nda oturan Mehmet Ali Ağca'nın annesi Müzeyyen Ağca, kız kardeşi Fatma Yıldırım ve kardeşi Adnan Ağca'nın oturduğu apartmana gelen Brezilya'nın Globo TV muhabiri Marces Ucho ile kameraman Sergio Gilz, anne Müzeyyen Ağca ile görüşemedi. Brezilya'nın Globo TV ekibi, Mehmet Ali Ağca'nın yeğenleri Fatih Yıldırım, İkranur ve İsa Ağca ile apartman önünde, tercüman aracılığıyla konuştu.

Bu arada, Ağca'nın annesinin evinin önünde nöbet tutan medya mensupları, Ağca'nın gelmesi ihtimaline karşı evin önünde beklemeyi sürdürüyor. Bazı gazeteciler can sıkıntısından kıraathanede oyun oynarken, bazıları ise Ağca'nın yeğenleriyle top oynayarak vakit geçiriyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, gazeteci Abdi İpekçi cinayetinin faili olarak hüküm giyen ve Papa suikastının tetikçisi Mehmet Ali Ağca'ya diğer hükümlülerden farklı bir uygulama yapılmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, yapılan yazılı açıklama ile dün bir gazetede yer alan, Pendik Askerlik Şubesi personelinin tatil olmasına rağmen Mehmet Ali Ağca'nın askerlik işlemleri için hazır bulunduğu yönündeki haberini yalanladı.

Bakanlığın açıklamasında, "Mehmet Ali Ağca, 06 Mart 1980 tarihinde bakaya kalmıştır. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nün 15 Aralık 1988 tarihli yazısı ile Roma cezaevinde tutuklu bulunduğu bildirildiğinden 1111 sayılı askerlik kanununun 35/B maddesi gereği askerliği ertelenmiştir. Türkiye'ye iade edildiği ve Kartal Cezaevi'ne kapatıldığı öğrenildiğinden, 14 Haziran 2000 tarihinde Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan yazıyla tahliyesinde serbest bırakılmayarak en yakın askerlik şube başkanlığına teslimi istenmiştir" denildi.

Askerlik yasası gereğince tahliyesinde derhal askere sevki gereken yükümlüler ile mesai saatleri dışında veya resmi tatil günlerinde ele geçen cezalı hükümlüler için askerlik şubesinde memurlar arasında icabet nöbeti tutulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yükümlü, 12 Ocak 2006 tarihinde Pendik Askerlik Şubesi'ne teslim edilmiş, rahatsızlığını beyan ettiğinde TSK Sağlık Yönetmeliği'nin 7. maddesinin 'son yoklamada arıza ve hastalıkları gözden kaçanlarla son yoklamayla sevk tarihi arasında geçen sürede hastalananlar ve askerlik meclisi son yoklaması dışında yoklaması yapılacakların muayeneleri askeri hastanede veya en aza iki tabibi bulunan birlik ve kurumlarda yapılır' amir hükmü gereğince sevk zincirine uygun olarak önce Tuzla Piyade Okul Komutanlığı revirine oradan da hakkında kesin sağlık işlemi yapılmak üzere GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Mevzuat hükümleri ve yapılan diğer açıklamalardan da anlaşılacağı gibi Mehmet Ali Ağca'ya 12 Ocak 2006 tarihinde aynı statüdeki diğer hükümlülere uygulanan işlemler yapılmış, farklı bir uygulama söz konusu olmamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız