SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belki Takas Olabilir.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:59:09
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, “Türkiye, sivil toplum kuruluşlarında kanaatlerini belirten insanlarımızın yönlendirmesi ile artık idare edilecektir. Siyasi iktidarları artık sivil toplum kuruluşları yönlendirecek, etkileyecek” dedi.
  
AKP’de geleneksel hale getirilen Halk Günü, il binasında Milletvekili Cemal Akın, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi. Merkez İlce Başkanı Osman Güder, Kadınları Başkanı Emine Akkurt ve Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez’ın katılımı ile yapıldı.
   
İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Türkiye’de özellikle terör noktasında hem gelirlerin, hem kaynakların ve hem de insan kaynakların azalmaya başladığını ifade ederek, “30 yıldan beri terörle mücadelede caba sarf edilmekteydi. AK Parti iktidara geldikten sonra ‘Karanlık hiçbir nokta kalmasın’ diyerek, soruşturma ve yargılamaların adil olması noktasında, kamu vicdanını yaralamayacak şekilde çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bizler AK Parti iktidarı olarak getirilen öneri ve fikre açık olduğumuzu defalarca ifade ettik. Yeter ki bu getirilen fikirler, milletimizin kalbinde yangı bulsun. Bununla ilgili de son zamanlarda CHP’nin getirmiş olduğu bir takım önerileri Başbakanımız gayet olumlu bir şekilde dinledi ve bu noktada ne yapılması gerekirse, AK Parti’nin açık olduğunu ifade etti” şeklinde konuştu.  
  
Malatya Milletvekili Cemal Akın’da, “CHP tarafından getirilen öneriler, Türkiye gerçekleri ile örtüşür ya da örtüşmez, olur, olmaz, çözüme çare söz konusudur veya değildir. Ama asıl olan iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin bu görüşmelere başlamasıdır. İktidarın Türkiye’nin problemlerini çözmesi noktasında yapacağı veya yaptığı her türlü görüşmelere katkı sunan muhakkiki partiler toplum önünde daha fazla tasvip göreceklerdir. Artık toplumun problemlerinin çözümünden kaçan siyasi partilerin, siyasette nasıl silindiklerini hep birlikte gördük ve yaşadık. Şuanda ki ana muhalefet partilerimizde bunun bilincinde. İnşallah bu görüşmelerin memleketimiz için, insanlarımız için ve ülkemizi için hayırlı olur diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.  
   
Akın, “Gelişmiş ülkelerin sivil toplum kuruluşlarına vermiş olduğu önemi hep birlikte müşahede ediyoruz. Türkiye artık bu yolda. Türkiye, sivil toplum kuruluşlarında kanaatlerini belirten insanlarımızın yönlendirmesi ile artık idare edilecektir. Siyasi iktidarları artık sivil toplum kuruluşları yönlendirecek, etkileyecek. Daha önce olduğu gibi belli mihraklarında alınan talimatlarla ülkenin yönetilmesi söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.
  
Malatya’nın büşük şehir olması durumunda, Malatya merkezdeki ilçe sayısı ile ilgili bir soruya Akın,. “Karar aşamasında nihai bir gelişme değil. Bizimde almış olduğumuz haber ve yapmış olduğumuz görüşmelere göre, Malatya’nı Doğu ve Batı istikametlerinde bir bölünmenin daha sıhhatli olacağı konuşuluyor. En son nihai çözümü hep birlikte görüp, konuşacağız” şeklinde bilgi verdi.
  
Şoför Okulu arazisinin belediyeye devri ile ilgili gelişme olup olmadığı ile ilgili soruya da Akın, “Şoför Okulu’nu devredilmesi hususundaki çalışmalarımız devam ediyor. Ama daha bir netice almış değiliz. Savunma Bakanlığı, şuanda buranın devri hususunda konuya sıcak bakmıyor. Sanıyorum, Ak Tolga olarak bilinen askeri alan, bin dönüm olarak Savunma Bakanı’nın imzasından çıktı. Burası Malatya halkına devredildi. Bakanımız sağ olsun. Savunma Bakanımız, geçen Meclis çalışmalarında müjdeyi verdi. Şoför Alayı yerinden istifade etmek için çalışmalarımız devam edecektir. Belki önümüzdeki dönümde başka bir yeri tahsis etmek üzere, takas yapılabilinir.  Şuanda öyle bir şey söz konusu değil” dedi.
  
Akın, Malatya gerçeklerine göre yeniden Çevre Düzeni Haritası’nın yapılabileceğini söyledi. Akın,. Beldelerin kapatılmasının da mevcut beldelerin daha gelişmesi ve kalkınması için iyi olacağını savundu. Akın, küçük beldelerde, gelen kaynakların ancak memur ve işçi ödemelerine gittiğini belirterek, mevcut haliyle beldelerde hizmet üretmenin mümkün olmadığını ifade ederek, beldelere tek bir elden büyükşehir belediyeleri tarafından daha iyi hizmet götürülebileceğini savundu.
  
Akın daha sonra Halk Gününe katılan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız