SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belki Vicdana Gelirsiniz!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da son günlerde  meydana gelen don ve dolu felaketleriyle ilgili bir konuşma yaparak kayısıya da tıpkı fındıkta olduğu gibi alan bazlı destek verilmesini istedi. Ağbaba konuşmasının ardından Malatya’dan gönderilen doludan zarar görmüş  kayısıları Meclis Başkanvekili ve Grup Başkan Vekillerine dağıtarak, “Bu kayısıları görünce belki Malatyalılara karşı biraz vicdanlı olursunuz” dedi

Malatya'da üst üste yaşanan, büyük zararlara yol açan dolu ve don olayıyla ilgili söz aldığını belirten  CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ AKP'nin uyguladığı politikalarla özellikle son bir yılda Malatyalı üretici perişan oldu. 2,5-3 TL'ye mal ettiği kayısıyı, maalesef, 1,5-2 TL'ye satabildi. AKP felaketini yaşayan Malatya üreticisini son bir ayda, önce don, sonra da dolu afeti vurdu. Donla kayısı çiçekleri değil, hayaller söndü; doluyla kayısı değil, umutlar, gelecek yaralandı.”ifadelerini kullandı.

ZARAR YÜZDE 100

Ağbaba “Bugün, aslında, geçen hafta yaşanan dolu afetiyle ilgili konuşacaktım ama sabah Kuluncak'tan don haberi geldi. Kuluncak'ın Tohma Boyu ve düşük rakımlı bölgelerinin tamamına, maalesef, donun vurduğunu öğrendim. Zaten 18 Martı 19 Marta bağlayan gece Malatya Merkez, Yazıhan, Kale, Akçadağ, Battalgazi, Darende ve Hekimhan'ın bir bölümü olmak üzere Malatya'nın birçok bölgesinde kayısımız dondan yanmıştı. Geçen hafta ise Akçadağ ilçesini 3 kez dolu vurdu. Ören, Dedeköy, Kömekavak, Gölpınar, Altunlu, Bölüklü, İkinciler, Büyükçimiş, Çatalbahçe, Büyükköy, Ancarlı, Aliçeri, Örüşkü, Develi, Esenbey ve Levent bölgesinde büyümeye yüz tutmuş çağlaları dolu vurdu, neredeyse çekirdekleri gözüküyor. Mart ayında dondan en az etkilenen yerlerden biri olan Doğanşehir ilçesi de geçtiğimiz hafta doludan çok etkilendi. Doğanşehir, Sürgü, Güroba, Kelhalil, Çömlekoba, Altıntop, Savaklı, Eskiköy, Hudut, Polatdere, Suçatı, Yuvalı, Karaterzi, Dedeyazı, Çığlık ve Şatıroba köylerini dolu vurdu, zarar yüzde 100'e yakın” şeklinde konuştu.

ÖNCE AKP, SONRA DON VE DOLU VURDU

Doğanşehir Çığlık Köyü Muhtarı’nın gönderdiği kayısıları Milletvekillerine gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “ Bu elimdeki çağlalar, Çığlık köyü muhtarının bahçesinden geldi. Bakın lütfen, dolu vurur belki vicdanlarınıza, biraz Malatyalılara karşı vicdanlı olursunuz. Yine hafta sonu Hekimhan'dan beni aradılar değerli arkadaşlar, dediler ki: "Hekimhan'ı dolu vurdu." Şu doluya bakın arkadaşlar. Sanki kış günü gibi . Şu resimlere bakın kayısının gelmiş olduğu hâle bakın . Malatyalıyı önce AKP vurdu, ardından dolu vurdu, ardından don vurdu. Sizin vicdanlarınıza sesleniyorum değerli milletvekilleri: Malatyalı üretici ne yapsın?” dedi. 

HÜKÜMET YILLARDIR GÖRMEZDEN GELİYOR

CHP’li Ağbaba “Bir ürün düşünün ki dünyada marka. Bir ürün düşünün ki dünyada kuru kayısı üretiminin tek başına yüzde 80'sini karşılıyor. Bir ürün düşünün ki, her derde deva ve bir ürün düşünün ki tutsa da üretici ağlıyor, üzülüyor; tutmasa da üretici ağlıyor, üzülüyor. Niye? Çünkü Hükümet bu ürünü yıllardan beri görmezden geliyor. Malatyalı öyle bir psikolojiye sokulmuş ki maalesef komşusunun bahçesini dolu vurduğu zaman, don vurduğu zaman içten içe utanarak -tırnak içerisinde- seviniyor çünkü kendi ürününün para etmesini kayısının az tutmasına bağlıyor. Malatyalıyı düşürdüğünüz hâl bu.”şeklinde konuştu.

MALATYA’NIN BAŞINA FELAKET GELMİŞ

Malatya’nın her yıl, ülke ekonomisine 300 milyon doların üzerinde bir katkı sağladığını belirterek konuşmasına devam eden Ağbaba “Şimdi, Malatya başına bir felaket gelmiş, Malatyalı sizden  sadaka istemiyor, sizden bağış istemiyor. Malatyalı üretici diyor ki: "Biz, devletimize yıllarca üreterek ekonomiye katkıda bulunduk. Bizim ürettiğimiz kayısı sayesinde istihdam sağlandık, devletimize yük olmadık. Şimdi devletimiz de bize sahip çıksın." diyor. "Şimdi, fındıkta olduğu gibi kayısı için de alan bazlı destek verin." diyor. "Kredi borçlarımızı erteleyin, faizlerimizi silin." diyor.” İfadelerini kullandı.

VİCDANLARINIZA SESLENİYORUM

Konuşmasının sonunda Malatya’dan gönderilen yaralı kayısıları Meclis Başkanvekili ve Grup Başkan vekillerine  dağıtan Veli Ağbaba “Değerli milletvekilleri, bakın, ben bu kürsüden defalarca söyledim, Malatyalının düştüğü hâli söyledim. Maalesef bir arkadaşımız bunun yalan olduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta tekrar gördüm, Malatya'daki yaşanan afeti gördüm. Bugün, eğer izin verirseniz değerli milletvekilleri, Malatya'dan getirmiş olduğum çağlaları, Malatya'nın ve meyvemizin  düşmüş olduğu durumu sizlere göstermek için,  bu kayısılardan hem grup başkan vekillerine vereceğim hem de Meclis Başkan Vekilimize vereceğim. Vicdanlarımıza sesleniyorum: Malatyalının borçlarını öteleyin, faizlerini silin, borçlarını erteleyin. Malatyalı bilin ki her zaman üretmiştir, her zaman ekonomiye katkıda bulunmuştur. Mecliste bulunan bütün partilerden bunu rica ediyorum” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız