SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belli Bir Aşamaya Getirildi"

0
Güncellendi - 2016-06-10 16:29:06
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya ulaşımının gelecekteki durumunu belirleyecek olan ‘2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı’ koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir belediyesi UKOME salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, MOTAŞ A.Ş Genel Müdürü ve ilgili şube müdürleri katıldı.

‘2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı’ çalışmalarını yürüten firma yetkilileri tarafından bugüne kadar yapılanlar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Firma yetkilileri tarafından sinevizyon eşliğinde; hane halkı anketi, trafik sayım ve toplu taşıma yolcu sayımları, istasyon sayımları, kavşak trafik sayımları, yaya ve sürücü anketleri, otopark etütleri ile ilgili konularda yapılan çalışmalar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Malatya Ulaşım Ana Planı kapsamında, ulaşım sisteminin mevcut yapı ve özellikleri konusunda toplanan bilgiler değerlendirilerek, mevcut ulaşım sistemindeki aksaklık ve darboğazlar belirlenecek ve bu sorunların giderilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere uygulanabilecek ulaşım ve trafik planlaması, yönetimi, trafik mühendisliği çözümleri geliştirilecek.

Çakır: Ulaşımdaki sıkıntıların çözümü için her kesimin fikri alındı

Yapılan sunumun ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir sürecinden sonra yeniden başlatmış olduğumuz Ulaşım Master Planı çalışmaları bir yıla yakın bir süredir devam ediyor. 2010 yılında Malatya Ulaşım Planlamasını hazırlamıştık ancak Büyükşehir statüsünden sonra bu çalışmaların yeniden revize edilmesi ve yeniden ele alınması gerekliliği ortaya çıktı. Bu çalışmalarla Malatya’daki ulaşımının daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını amaçladık. Bu vesile ile sahada çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Sahada yaklaşık 100 kişiye yakın bir ekip tarafından anket çalışması yapıldı. Malatyalı hemşerilerimizin ulaşımla ilgili karşılaşmış oldukları her türlü sıkıntı yapılan anket çalışmaları ile tespit edilmiş oldu.

Aynı zamanda vatandaşlarımızın şikayeti ve memnuniyeti ile birlikte beklenti ve önerilerini de alma fırsatı oldu. Bu çalışmalar şehrimizde yaşayan herkesin daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla yapılıyor ve anketler de bu çalışmalar içerisinde bir temel teşkil etmektedir. Belediye birimlerimiz, paydaş kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ile bütün kamu kurumlarının görüşleri önerileri ve katkıları alınmış oluyor.

Bundan sonraki süreç içerisinde yapacağımız bütün çalışmalar buradan çıkacak neticeye göre devam edecektir. Burada ileriye dönük her türlü projeksiyonlar dikkate alınmaktadır. Ülkemizin ve Şehrimizin ekonomik büyümesi, artan araç sayıları kentin gelecekteki nüfus gelişimi dolayısıyla sağlıklı bir çalışma ortaya çıkacaktır. Bütün birimlerde olduğu gibi ulaşımda da bu konuları alanlarında uzman arkadaşlarımızla çalışarak iyi bir noktaya getireceğiz” dedi.

Çakır: Yerleşim yerlerinin en önemli sorunlarından biri

Trafik sorununun genel bir sorun olduğunu belirten Başkan Çakır, “Trafik sorununa baktığımız zaman küçük büyük fark etmiyor, bütün yerleşim yerlerinin en önemli sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Önemli olan bunu sağlıklı, düzenli sorunsuz bir şekilde yönetmektir. Bu vesile ile burada çok güzel bir çalışma yürütülüyor ve belli bir aşamaya getirildi. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

k2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • halil (7 yıl önce)
    yeşilyurt durağının yeri değişmeli polis kantini önü ve köprüye gelmeden önceki durak yeri çok tehlikeli istasyon virajı facia çilesiz bulvarı ve yeni yapılan tecde ( yüzakı bulvarı) hergün ölümlü kazaya müsait. kaldırım yok yürümeye.daha yazayımmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (7 yıl önce)
    Ya kardesim insan bukadarmi vizyonsuz sacmasapan isler yapar bugünün trafigini cozmus degil iken adamlar kalkmis 2035 in planlarindan bahsediyolarya cok komik su malatya belediyesi baskani idarecileri
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (7 yıl önce)
    Biran önce kuzey çevre yolu yapılmalı yoksa bu trafik sorunu çözülemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    MALATYA DA TRAFİK 2016 YILINDA KİLİTLENMİŞ DURUMDA ŞEHİR İÇİNDE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEK NEREDEYSE CAMBAZLIK GEREKTİRİYOR, SİZ KALKMIŞ 2035 YILINDAN BAHSEDİYORSUNUZ. GÜLDÜRMEYİN KENDİNİZE.
    0
    0
    Yanıtla