SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bem Bir Sen'den Karikatür Tepkisi..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir Sen) Malatya Şube Başkanı ve Belediye İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Hz. Muhammed'in konu edildiği karikatürün bazı Avrupa ülkelerindeki basın organlarında yayınlanmasına tepki gösterdi.

Acar, yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi:

"Önce Danimarka’daki jyllands- posten gazetesinde daha sonrada Nortveçteki magasinet dergisinde sevgili Peygamberimizin Hz. Muhammedi tahkir ve tezyif eden karikatürler şimdide Hollanda, Almanya, İtalya, İzlanda, Fıransa, ve İspanya Basınında yayınlandı...

..Her ne sebeple ve her kim tarafından olursa olsun ve insanlar hangi dine mensup olurlarsa olsunlar inançlara ve kutsal değerlere çirkince saldırmaya ve pervazsızca davranmaya kimsenin hakkı yoktur. Hele yüce bir dinin mensupları olarak peygamberimize karşı yapılan bu ve bu gibi çirkin saldırılar kesinlikle kabul edilemez.

Kaldıki, İslam’ın tüm değerlerini terörle özdeşleştiren bir anlayışı anlamak mümkün değildir. Bunu, İslam dininin bir mensubu olarak vahim ve son derece üzücü bir olay olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.

İslam dünyasında ve ülkemizde infiale neden olan bu saygısız ve çirkin olaydan ötürü geri adım atmadıkları takdirde bizde bu ülkelerin ürünlerini boykot ederek alınmaması çağrısında bulunuyoruz. İlgili devletlerin bir an önce hatalarını anlayarak bu tür çirkin gelişmelere meydan vermeden geri adım atmaları dünya huzuru ve barışını baltalamak yerine katkıda bulunmalarını bekliyoruz.Ayrıca karikatürleri yayınlayan söz konusu gazetelere’de gerekli yaptırımları uygulamalarını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız