SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Anlattım, AKP'li Yok Dedi!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:08:58
'Ben Anlattım, AKP'li Yok Dedi!.
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi'de yaşanan sulama suyu sıkıntısı nedeniyle çiftçilerle bir araya gelerek   kurak tarlalarda incelemelerde bulundu. Çiftçilerden yaşanan sulama suyu sıkıntısıyla ilgili bilgiler alan Ağbaba, 2011 yılından günümüze kadar Battalgazi'de sulama suyu sıkıntısının olduğunu ifade etti. Malatya’da yaşanan su sıkıntısını TBMM’de anlattığını dile getiren Ağbaba, AKP’li bir vekilin de “Malatya'da sulama sorunu olmadığını ve bütün sorunun çözüldüğünü söylediğini’ aktardı.

Beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Merkez İlçe Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili  Hurşit Kuşçu ile parti yöneticileri ile birlikte Battalgazi’de incelemelerde bulundu.Üreticilerin sorunlarını dinleyen Ağbaba, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Malatya’da su problemi yokmuş!”

Ağbaba, yaşanan sıkıntıları TBMM'de dile getirdiğini belirterek, şunları söyledi: "TBMM'de Bakan'a, 45 dakika çiftçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları anlattım. Benden sonrada bir başka milletvekili çıktı, Malatya'ya ne kadar yatırım yapıldığını, Malatya'da sulama sorunu olmadığını ve bütün sorunun çözüldüğünü söyledi. Burada sulama yapılıp, yapılmadığı topraktan belli oluyor. Sulama sorununu çözüldüğünü söyleyen arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum. Ben sorunları ifade ediyorum ama bazı arkadaşlar benim söylediklerimin tam tersini söylüyor. Sanki Malatya'da sulama problemi yok. Öncelikle bir milletvekili olarak değil, Malatya'dan ekmek yiyen bir insan olarak, Malatya'da yaşayan ve karnını doyuran bir insan olarak bunları kınıyorum." 

Ağbaba, Malatyalılara sitemde bulunarak ; “Siz bir tepki göstermeyince böyle oluyor. Sandıkta tepki göstermeyince, her seçimde artırarak oy verirseniz, Başbakan'da diyor ki, "Malatya'nın sorunu yok, kimi göndersem seçiyorlar. Her türlü oy veriyorlar. Su versem de vermesem de oy veriyorlar' diyor. Malatya’da sorun yok diye biliyor.”ifadelerini kullandı.

Afyona 50, Malatya’ya 5 gölet

Yaklaşık 4 yıldır sulama suyu probleminin çözülemediğini dile getiren Ağbaba, "Çözülecek gibi de gözükmüyor. Malatya, Türkiye'deki en önemli tarım kentlerinden birisi. Malatya, sadece kayısısı ile değil üzümü, kirazı, cevizi, elması ve sebzeleri ile çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiği bir şehir. Bakan, kendi memleketi olan Afyon'a, 50 gölet yaptırıp "Afyon, Afyon olalı böyle bir hizmet görmedi' diyor. Bize ise 5 gölet sözü verdi. Bizim nüfusumuz ve milletvekili sayımız Afyon'dan fazla. Bizim Malatyalıların AKP 'ye vermiş olduğu oydan fazla" diye konuştu. 

“Barajlar var sulama yok”

Ağbaba, Malatya'nın kangren haline dönmüş olan birçok sorununun olduğuna dikkat çekerek, "Malatya'da birçok ilçede sulama sorunu almış başını gidiyor. Niye? Çünkü bu konuda yeni bir yatırım yok. Turgut Özal ve Recai Kutan Barajları'nın açılışını Başbakan yaptı. Orada halen bir metre kare arazi sulanamıyor. 1990'lı yıllarda temeli atılıp ve AKP  tarafından açılan barajlardan halen bir metre kare alan sulanmıyor. Çünkü sulama kanalı yapmayı unutmuşlar. Baraj yapıyorsun, sulama kanalı yapmıyorsun. Böyle bir şey olur mu? Bu sorunun çözümü çok zor değil. Eğer iktidar irade gösterirse, iktidar bunu isterse çözer. Karakaya Barajı buraya 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İnsan üzülüyor, kahroluyor. Ağaçlarınız kuruyor. Barajdan suyu alıp, getirip bu sorunu çözsünler" şeklinde konuştu. 

Kanalizasyon suyuyla bahçe sulanıyor

Kuruyan bahçelerin ardından atıksu arıtma tesisinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ağbaba, daha sonra kanalizasyon suyu ile sulama yapılan bahçelere gitti. Çiftçilerin, kanalizasyon borularını kırarak, ağaçlarını suladıklarını kaydeden Ağbaba, "Çiftçilerin, kanalizasyon borusunu kırarak, ağaçlarını suladıklarını gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Ama maalesef 3,5 yılda bir arpa boyu yol gidemedik" dedi. Ağbaba; “12 yılda gelmiş olduğumuz nokta budur. Malatya'nın geldiği noktayı burada açıkça görebiliriz. Kanalizasyon suyu ile sulama yapmak zorunda kalan Malatya halkı ve çiftçisi var. 12 yıldan beri ülkeyi yöneten ve milletvekillerine söylenebilecek tek bir söz var; biraz utanın. Bu tablodan herkesin utanması gerekiyor. Maalesef Türkiye'deki tarımı merkezi olan, Türkiye'deki çok çeşitli ürünleri üreten Malatya'nın sorunları çözülmemiş. Malatya'yı susuzluğa mahkum ettiniz. Don ve dolu afetinden sonra birde susuzluk afeti yaşıyoruz. En büyük afet de AKP'dir. AKP'den daha büyük bir afet yok. Bu memlekete gelmiş en büyük afet AKP”ifadelerini kullandı. 

Ağbaba’dan Vali’ye teşekkür

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Sizin yaptığınız bir eylemden sonra Vali Bey'in tutumu ve girişimlerinden dolayı da Vali Bey'e teşekkür ediyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız