SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben Bir Şey Yaptım'

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Ali Bayramoğlu, BBC Türkçe’ye konuşan Başbakan Erdoğan’ın “Kaçak Ermenileri sınırdışı ederiz” dedikten sonra koridorda karşılaştığı Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na “Ben bir şey yaptım” dediğini söyledi.

“Yazı İşleri” programına konuk olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, Başbakan Recep Erdoğan’ın kaçak Ermenilerle ilgili sözlerini değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu arasında geçen ilginç bir anektodu da aktaran Ali Bayramoğlu, şunları söyledi: “İki tane çok büyük sorun var. Birincisi, bir siyasi meselenin çözümünde gariban insanları kurşun haline getirmek. İster kaçak olsun ya da olmasınlar. Telaffuz edilebilir mi, malesef ediyor Başbakan.

O zaman hemen düşünülmesi gereken Almanya ve Fransa’daki Türkler olmamalı mı? Olmalı, oradada aynı durumla karşı karşıya kaldılar. Şimdi ciddi tarihsel mesele var. Biz 4-5 yıldır ne tartışıyoruz? 1915’i, Ermenileri ve azınlıkları tartışıyoruz. Bu dil bütün Ermenileri ilgilendirecek, bir tehcir duygusu veriyor. Bu da kabul edilemez. Herkes fevkalede rahatsız. Sağdan sola biraz aklı selim, vicdan sahibi herkes Başbakan’ın bu dilinden rahatsız.

'BEN BİR ŞEY YAPTIM'

Bu dilden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğunu biliyorum. Yanlış duymadıysam, Başbakan Erdoğan ilk telafuz ettiği zaman Davutoğlu da aynı binadaymış, koridorda karşılaşmışlar. Başbakan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na ‘Ben bir şey yaptım’ demiş, Davutoğlu da ‘Bunu konuşmuştuk, inanmıyorum’ demiş.

Biz de inanmamıştık. Başbakan bunu yapabiliyor, bundan da rahatsız oluyor. Rahatsız olduğu şeye itiraz edildiğinde buna inatla devam de edebiliyor. Gelen anektot doğruysa -ki doğru olduğunu biliyorum."
(ntvmsnbc)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız