SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Bireysel Olarak 'Evet' Diyeceğim"

0
Güncellendi - 2017-02-22 00:56:21
A- A+ PAYLAŞ

Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Başkanı Nurettin Öndeş ve Türk-İş’e bağlı sendika yöneticileri toplu halde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Başkanı Nurettin Öndeş, Türk-İş’e bağlı sendika başkan ve yöneticileri olarak ziyarette bulunduklarını ifade ederek, “Bireysel ziyaretlerden ziyade, biz şunu istiyoruz, bundan sonra sendikalar olarak bir araya gelmeyi, Malatya ve halkına hizmet konusunda ne katkımız olabilir veya siyasi otoriteye ne katkı verebiliriz amaç ve niyetindeyiz. Uzun süre Malatya’da rahmetli Özal’dan sonra kabinede görev alan siyaseten Malatyalı kimse yoktu. Şu anda Malatyalı bir hemşerimiz  kabinede görev yapıyor, sayın bakanımıza ne katkı verebiliriz, bizden talep ve istekleri ne olur? Bu siyaseten bir çalışma değildir. Bugün esnaflarımızın 9ne sıkıntısı var, biz sendikalar olarak ne katkı verebiliriz, sendikalar olarak bizim ne sıkıntılarımız var, bize sizler, odalar ne katkı verebilirsiniz, bu bir fikir alışverişi. Bunun öncülüğünü sizler,  Ticaret ve Sanayi Odası, diğer STK’lar, sendikalar olarak bize düşen ne varsa biz Türk-İş camiası olarak buna hazırız. Bizim şuandaki taraf olduğumuz; ülkemiz, bayrağımız, ülkemizin bütünlüğü. Türk-İş olarak bunu düşünüyoruz. Eskiye nazaran Türk-İş daha güçlü., daha kararlı. Eskiden belki bu kadar muhafazakar bir anlayış Türk-İş içerisinde hakim değildi. Bugün ciddi şekilde hakim. Bayrak bizim için öncelciktir, vatan bizim için önceliktir,  manevi değerler bizim için önceliktir. Bu değerler noktasında veya halkımıza, Malatya’ya hizmet noktasında yapacağınız çalışmalarda sizlerle beraberiz. Bizimde çalışmalarımızda bizi de yalnız bırakmayacağınıza inancım tamdır.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Bir zamanlar Türk-İş dendiği zaman, insanların ürperdiği bir kurum olarak görünüyordu. Ama bugün baktığınız zaman sağduyulu davranıyor, devlete ve millete sahip çıkıyor. Elbette kendi işçisini koruyacaktır, ama esas olan memleket meselesine gelince de bir yumruğun içinde olması gerekir.” diyerek Türk-İş camiasına teşekkür etti.

Esnaf ve sanatkar kesiminin Ahilik kültürünü yaşatan ve bugünlere getirdiğini belirten Keskin, “Bugün Hükümetin çıkardığı Arabuluculuğu, bin yıldır sürdüren, Ahilik kültüründen gelen, başta ezan, bayrak, inanç, itikat Ahilik kültürünün ilkeleridir.  Rahmetli Özal’dan sonra kabinede olmayan, yetim kalan Malatya’ya  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra bize hibe  ederek bir bakanlık verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da esnaf ve sanatkar camiasının bağlı olduğu bir bakanlık olması, Malatya’yı Türkiye genelinde biraz daha ön plana çıkardı, sorunların Malatya eliyle çözülmesi bizim için büyük iftihardır. Son dönemde esnaf ve sanatkar kesimi olarak Türkiye genelinde ne istediysek, hükümetten aldık. ÖTV’siz aracı istedik, aldık, yüzde 15 sosyal destek priminin kaldırılmasını istedik, kaldırdık, seyyanen zam istedik, seyyanen zam aldık, Bağ-Kur primlerinde indirim istedik, yapıldı, vergisini ödeyen ile ödemeyen arasındaki dengesizliğin kaldırılmasını istedik, yüzde 5 indirim yapıldı, Pazar ruhsatlarının kaldırılmasını istedik, kaldırıldı. Bunlar birer devrim niteliğindedir.” diye konuştu.

Keskin, “Bizim Malatya olarak, STK’lar olarak üzerinde duracağımız; Malatya için bir Onkoloji Hastanesi’ni Sayın Cumhurbaşkanımızdan istemiştik, İnşallah bu yıl temelini atarız,  ikinci üniversiteyi getirilim, çevreyolunu bitirelim, hızlı treni biran önce getirelim.  Bunlar bizlerin asli görevleridir. Burada hepimiz ortak akıl ile hareket edeceğiz. Akıl akıldan üstündür, Bir elin nesi var, eki elin sesi var diyerek, Malatya için, Türkiye için elimizden ne geliyorsa yapacağız, hepimiz hazırız” ifadelerini kaydetti.

Tükiye’nin 15 Temmuz’da uçurumun kenarından döndüğünü ve bir Suriye olmaktan son anda kurtulduğunu aktaran Keskin referandum süreci ile ilgili olarak ise, “Hepimiz bu ülkede bayrağın altında, ezanın altında kardeş gibi yaşamaya devam ettik, devam edeceğiz.  ‘Hayır’ diyecek olan herkese de saygım vardır. Ama ben bireysel olarak ‘Evet’ deyip, ülkenin selameti için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • cafer canbay (7 yıl önce)
    Dünya Tam kıvırma değil yanda kıvırmaları görmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Siz evet deyin başkan. Nasıl olsa bir KHK ile bir gün sendikanın kapatıldığı bilgisini alırsanız belki anlarsınız ancak bir daha geriye dönüş şansınız olamayacaktır. O zaman size bağlı işçilere ne diyeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Malesef hislerinizle veya siyaseten böyle diyorsunuz.Şevket başkanın akıllı ve mantıklı bir insan olduğunu düşünüyorum.Çünkü bu oylama hizmetleri ve yapılanları değerlendirme değil yani parti tercihi olmayıp ülkenin ve özellikle çocuklarımızın geleceği ilgili karar vermedir.Hayırlı ola
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (7 yıl önce)
    Kapalı kapılar arkasında hep eleştiri yapan Şevket başkan basın önünde Hayır deseydi şaşardım. Devir padişahım çok yaşa devri Şevket başkanda modaya uymuş Bizlerde bireysel olarak HAYIR diyoruz
    0
    0
    Yanıtla