SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Boğdum, O Bıçakladı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:29
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da 10 ay önce evlerinde öldürülen yaşlı çiftin katil zanlıları sevgililer 2'şer kez müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Zanlılardan Asım Bahadır Y., 'Ben boğarken, Tuba bıçakladı' derken, Tuba B. de olay anında orada olmadığını savunarak suçlamaları reddetti.

Olay, 23 Nisan 2014 tarihinde Akpınar Mahallesi Sürsürü Sokak'ta bulunan bir apartman dairesinde meydana gelmişti. Nadire (84) ve Hikmet Özpolat (80) evlerinde bıçaklanarak ve kablo ile boğularak öldürülmüş, üzerilerinde bulunan altın ve 2 bin lira para gasp edilmişti. Elazığ Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada cinayet şüphelileri Asım Bahadır Y.'yi İstanbul'da, Tuba B.'yi ise Elazığ'da yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı.

Cinayet şüphelileri, haklarında iddianamenin hazırlanarak mahkemeye gönderilmesinin ardından ilk duruşma bugün Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Cinayetten 10 ay sonra başlayan duruşmaya sanıklardan Asım Bahadır Y., tutuklu bulunduğu Malatya E Tipi Cezaevi'nden görüntülü konuşma sistemiyle katıldı. Diğer sanık Tuba B. ise Elazığ E Tipi Cezaevi'nden duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya maktulün çocukları ve taraf avukatları da katıldı.

Mahkeme heyeti ilk önce cinayet şüphelilerden Tuba B.'yi dinledi. 2 kişinin vebalini taşıdıklarını ve kendisini savunma gibi bir durumu olmadığını belirten zanlı Tuba B., "Emlakçı aracılığı ile evi bulduk, evlerine gittik. 250 liraya kira konusunda anlaştık, kefil istediler. İkinci sefer Asım'la beraber gittik. Asım oto yıkama iş yeri olduğunu, kendisine güvenilebileceğini söyledi. Onlar da evi vermek istemediler, esnaf kefil getir dediler. Sonra evden çıktık. Ben ertesi günü işe sabah 08.30'da gittim, bir ev görmüştüm onu tutmak için patronumla beraber emlakçıya gittik ve sözleşme yaparak evi tuttuk. Akşam ise polisler gelince yaşlı çiftin öldürüldüğünü öğrendim. Ben bu 2 yaşlı insanın vebalini almam, o insanların parasını alıp çocuğuma yedirmem, suçsuzum" dedi.

"BEN KABLO İLE BOĞARKEN, TUBA BIÇAKLADI"

Görüntülü konuşma sistemiyle duruşmaya katılan sanık Asım Bahadır Y. ise sevgilisinin söylediklerini yalanlayarak, "Tuba gözünüzün içerisine bakarak yalan söylüyor. Olay günü sabah saat 08.30'da Tuba ile birlikte eve gittik. Eve girdiğimizde ben içeri yaşlı adamın yanına oturdum, Tuba ile yaşlı teyze mutfağa çay koymaya gitti. Ben üzerimi çıkarmıştım yaşlı amca dövmemi fark etti, ters ters konuşmaya başladı. Ben yaşlı adamın kafasına yumruk attım, karısı içeriden bağırarak geldi. Tuğba kadını arkadan tuttu, bende elindeki bastonu alarak kafasına vurdum, yaşlı adam doğrulunca onun da kafasına bastonla vurdum ardından da teybin kablosu ile önce yaşlı adamın, ardından yaşlı kadının boğazını sıktım. Tuba mutfaktan getirdiği bıçakla önce yaşlı kadını kalbinden defalarca, sonra da yaşlı adamı kalbinden defalarca bıçakladı. Öldüklerini anlayınca Tuba'nın verdiği çarşafı giyerek evden çıktım, üzerimi Tuba'nın annesinin evinde değiştirerek Malatya'ya oradan da İstanbul'a kaçtım" şeklinde ifade verdi.

Savcıya verdiği ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini Tuba'nın yanında olmadığını söylemesinin sebebinin ise 1 yaşındaki çocuklarının annesiz kalmasını istemediğinden olduğunu dile getiren zanlı Asım Bahadır Y., "Burada söylediklerim doğrudur" diyerek kendisine yardım edenin çocuğunun annesi olan sevgilisi olduğunu itiraf etti. Öldürülen yaşlı çiftin çocukları da suçu birlikte işlediklerini düşündükleri 2 şüphelinin de en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

SAVCI 2 ZANLIYA'DA 2'ŞER KEZ MÜEBBET İSTEDİ

Savcı iddianamede, şüpheliler Asım Bahadır Y. ile Tuba B.'nin ev kiralama bahanesiyle yaşlı çiftin evine gittikleri, yaşlı çifti, bastonla vurup, kablo ile boğduktan sonra bıçakladıkları ve kadının üzerinden beşi bir yerde tabir edilen altınları, adamın üzerinden ise 2 bin lira nakit parayı gasp ettikleri anlaşıldığını belirtti. Savcı bu nedenle savunmasız haldeki insanları kasten öldürdükleri gerekçesiyle her iki sanığın da kasten adam öldürme suçundan 2'şer kez cezalandırılmasını talep etti.

Savcı iddianamede zanlılardan olay günü işe gittiğini belirten Tuba B.'nin yalan söylediğini de patronunu ifadesiyle ortaya çıkardı. Tuba B.'nin patronu G.Ç. de," Sabah ben 08.30'da iş yerine geldim. Tuba gelmeyince aradım. Kendisinin hasta olduğunu ve alacağı ücreti de düşük bulduğunu söyledi. Ben ısrar edince 10.00 ile 10.30 arasında geldi. O gün sabah erkenden işe gelmemişti" diye ifade verdiği belirtildi.

Yaşlı çifti öldürdüğünü kabul eden ancak altınları ve parayı gasp etmediğini ileri süren Asım Bahadır Y.'nin, olaydan sonra İstanbul'da beşi bir yerde tabir edilen altınlardan birini bozdurduğu belirlenerek dosyaya eklendiği öğrenildi.

Mahkeme Başkanı, her 2 sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız