SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Darbelerin Çocuğuyum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:27
A- A+ PAYLAŞ

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, “Abdülhamit Han’dan sonra gelen en değerli ve önemli devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Esi bakanlardan Hasan Celal Güzel, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen “28 Şubat” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Güzel, yaptığı konuşmada, “Ben meseleyi günlük siyasetle ölçmüyorum. İstikamet o bakımdan önemli. Bazen şaşırıyorum. Mesela şuandaki CHP’nin Ankara Belediye Başkan Adayı, benim çok sevdiğim, takdir ettiğim, düzgün namuslu bir insan. Beypazarı’nın eski belediye başkanı. Bana da geldi sordu, ‘Arkadaş, politika için din değiştirilir mi? Kusura bakma benim gözümde siyasi parti yok, sen böylece hem bu dünyayı, hem yarınki dünyayı tehlikeye sokuyorsun. Belediye başkanlığı için bu değer mi?’ dedim. Ölçü bu” ifadelerini kaydetti.

“Bize birçok devlet adamı geldi” diyen Güzel şunları söyledi:

“Ama bana sorarsanız eğer, Turgut ağabeyi de babam gibi severdim, o da dahil olmak üzere, size samimi kanaatimi söyleyeyim Abdülhamit Han’dan sonra gelen en değerli ve önemli devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mustafa Kemal Atatürk bir milli liderdi, bir milli mücadele kahramanı ve Cumhuriyetin kurucusuydu, elbette ona olan saygımız var, o ayrı bir mesele. İnönü’de arkasında fazla laf etmek fazla hoşumuza gitmez, ama politikada çok zulmü olmuştur. Adnan Menderes benim gençliğimin, çocukluğumun kahramanıydı. Halen onu anınca içim sızlar. Rahmetli Turgut bey, hele şehit edildiğine, zehirlendiğine emin olduktan sonra içimde hem tatlı, hem acı hatıralar yaşayan bir lider. Zaten Süleyman Demirel, aslında bir şeydir, değişik bir kişidir, bir yaratıktır. Harçtan, demirden, çimentodan yapılmış bir büst görürsünüz karşınızda.”

Güzel, “Başbakan Erdoğan, son 100 senelik reformlarına, devrimlerine imza atmıştır. Bürokratik vesayeti tasfiye etmiştir. Katibim şarkısındaki Osmanlı’nın son dönemindeki, o beyaz yakalıklı, imtiyazlı sınıf, bürokrasi ilk defa tasfiye edilmiştir. Yüksek yargının hakimiyet hükümetini tasfiye etmiştir. Yargıyı demiyorum, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, demokrasiye hepiniz gibi bende inanıyorum. Ama hukukun üstünlüğü hukukçunun üstünlüğü değildir, yargının üstünlüğü yargıcın üstünlüğü değildir, savcının, hakimin üstünlüğü değildir” şeklinde konuştu.

Kendisinin ilk kez 15 yaşında darbe ile karşılaştığını belirten Güzel, “Malatya Lisesi’nde okurken, babam Demokrat Partili olduğu için okuldan arkadaşlarım bana kuyruk diyorlardı. O zaman Demokrat Partililere gerici ya da kuyruk derlerdi. O zaman ne kadar hakarete uğradığımı unutmuyorum. Babamı alıp götürdüler, İmam Hatip Yaptırma Derneği başkanıydı, Cami Yaptırma Derneği başkanıydı, çeşitli zulümler yaptılar. Şimdi aradan kaç sene geçti bakın, 1960, 2014. Ben darbelerin çocuğuyum. Hani acıların kadını filan var ya onun gibi bende darbelerin çocuğuyum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “Ne yazık ki bugün yaşadığımız ortamda bizim gibi insanlar bile bu vesayet sistemine iştahla destek vermektedirler. Velev ki bizden birileri olsun, velev ki bizim gibiler olsun, milletin üzerinde her kim ki vesayet kurmak istiyorsa, hepimiz, hepiniz birer Hazreti Hüseyin olmalısınız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız