SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben de 3 Kız Babasıyım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:54
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisinin de 3 kız babası olduğunu belirterek, Özgecan Arslan'ı katledenlere verilmiş olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını hatırlattı. Kadına karşı şiddeti önlemek için her türlü tedbirin alınacağına dikkati çeken Davutoğlu, "Yargının verdiği bu karar, acımızı dindirmese de yüreğimize su serpti" dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nca 4'üncüsü düzenlenen Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, "Sizleri kültürümüzün, dilimizin taşıyıcısı olan hanım kardeşlerimizi yürekten selamlıyorum. Bu muhteşem hamuru siz kardınız, bu büyük hareketi siz yola çıkardınız. Siz bu partiye güç verdiniz. Vefakarlığınızın kaynağını biliyoruz, o manevi çeşmelerden hep birlikte su içtik. Sizler, 21. yüzyılın baciyanı ruhusunuz, ahiyani ruha selam olsun. Bu yoldaki dayanışmamız son nefesimize kadar sürecektir. Bunun için buradayız. Bunun için mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. 27 Mayıs karanlığını, 12 Eylül karanlığını, 28 Şubat'ın zulmünü sizler ezdiniz, geçtiniz. Çocukları dağa kaçırılan annelerin acısının yürekten siz de hissettiniz. Annelerin, genç yaşta çocuklarını kaybetmemesi için sizler çaba sarfettiniz. Huzurumuza, birliğimize kasteden, evlerimizi sokaklarımızı tarumar etmeye çalışanlara karşı yürüttüğümüz terör operasyonlarına sizler de destek verdiniz. Cizre'den bir kadın dedi ki 'Biz buraya hendekleri barikatları aşarak geldik'. Bu ülkenin huzurunu bozmaya karşı kardeşliği tesis etmek üzere gerçekleştirdiğimiz bütün politikalara en çok sizler destek verdiniz. Zorba yönetimlerden kaçan Suriyeli kardeşlerimize Arap, Kürt demeden sizler sahip çıktınız. Dünyanın neresinde acı çeken biri varsa, sizler yiğit, Anadolu kadınları sahip çıktınız. Yardımlarla koşmakta hiç tereddüt etmediniz. Ellerini göğe yükselterek,Allah Türkiye'yi yanımızdan eksik etmesin diyenlerin katkısı vardır" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'DAN BAŞÖRTÜSÜ MESAJI

"Bundan sonra başıaçık başıörtülü ayrımı yapana, hiçbir kadının izzeti ve şerefiyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Davutoğlu, "Başıaçık, başıörtülü bu kadınlar, Türkiye'de özgürlüğün, barışın mücadelesini omuz omuza veriyorlardı. Bizim düşüncemizde, yaşam biçimi üzerinden üretilen sahte tartışmalar hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Bu sahte tartışmalar birliğimizi hiçbir zaman bozamadı, buna izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları eşit ve adil düzene kavuştu. Eski, köhne anlayış tümüyle tasviye edildi. Biz, sizlerle varız. Sizin olmadığınız yerde biz de yokuz" şeklinde konuştu.

KONUŞMASINDA NENE HATUN VE HALİDE EDİP'İN KAHRAMANLIKLARINA DEĞİNDİ

Davutoğlu, "İşgalcilerimize toprakları izdirmeyen Nene Hatun'un kahramanlığını minnetle anıyorum, Halide Edip'e şukranlarımızı sunuyoruz. Demokrasi namusumuzdur diyen Mersinlik Arslanköylü kadınlarımıza saygılarımızı sunuyorum" dedi.

"ELİNDEKİ SON BİLEZİĞİ BİR DAVAYA HİBE EDEN O MÜBAREK KADINLARI BİR KEZ DAHA ANIYORUZ"

Kadınların sandık mücadelesine de değinen Davutoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki sizin sadakatiniz, hikmetli ve asil duruşunuz sayesinde Türkiye bütün topluma yapılan baskı ve zulümden kurtuldu. Sizi siyasete taşıyan Saygıdeğer Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımı sunuyor, kendilerini hürmetle selamlıyorum. Bütün o geçmiş günleri taahhütleri hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Elindeki son bileziği bir davaya hibe eden, son imkanı bir dava için gönlünü koyarcasına ortaya koyan o mübarek kadınları bir kez daha anıyoruz. O bileziğin hakkı için, şimdi adını bile bilmediğimiz Türkiye'nin her bir köşesinden davaya katkıda bulunmuş kardeşlerimizin hakkını koruyacağız. Doğu ve Güneydoğu'da baskı altında miting meydanını dolduran kadınlarımızın hakkı ve hukukunu koruyacağız. O meydanda bizimle buluştuktan sonra barbarca darpedilen Siirtli kadınlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız" diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na emek vermiş isimlere teşekkürlerini sunan Davutoğlu, AK Parti'nin kayıtlı üye sayısının önemine değindi ve AK Parti'nin 4 milyon 234 bin kadın üyesi olduğunu söyledi.

AK PARTİ KONGRESİ, KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 81. YILDÖNÜMÜNDE YAPILDI

AK Parti Kadın Kollarının yanlışa yanlış, doğruya doğru demek için AK Parti çatısı altında hizmet yaptığını belirten Davutoğlu, "Bugün Türkiye'de seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. Bugün, AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nin yapıldığı gün. Bu gün elbette bir tesadüf değildir, bilinçli bir şekilde bu günü aldık ve şunu demek istedik kadınların siyasette onurlu yürüyüşünün temsilcisi de AK kadrolar, AK Parti'dir' demek istedik. Bize göre kadının hukukunu korumayan hukuk düzeni gayriinsani, gayrimeşrudur. Maksadımız, insana, hayata, kadına hizmettir. Siyasetimizin ana gayesi kadına hizmettir" şeklinde konuştu.

1 Kasım seçim sonuçları sonrası muhalefet partilerinin aldığı tavra işaret eden Davutoğlu, "Milletin mesajını hala anlamamış olacaklar ki başka ülkelerde, galaksilerde yaşıyorlar gibi tutum sergiliyorlar" dedi.

"DİĞER PARTİLERİN GÜNDEMİNDE KURULTAY VAR, ÇÜNKÜ ONLARIN MESELESİ KOLTUKLARI KORUMAK"

Davutoğlu, diğer partilerin gündeminde kurultay olduğunu, çünkü onların meselesinin koltukları korumak olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Bütün dava arkadaşlarım millete ait bu emaneti ihanet etmeden yüzakıyla bugünlere getirdiler. Bundan sonra da hükümet olarak, parti teşkilatımız, belediye başkanlarımızla tam bir uyumla, aşkla, heyecanla ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN HUKUKUNU KORUYAN YEPYENİ BİR ANAYASA YAPACAĞIZ"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "12 Eylül anayasasıyla daha fazla gidemeyiz. Sayımız yetmemiş olsa da millete danışarak bu anayasayı bunu değiştirecek, darbe anayasasına son vereceğiz. Bu anayasa, herkesin hukukunu teminat altına alınacak. İstisnasız, bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyan yepyeni bir anayasa yapacağız."

"ÖZGECAN ARSLAN DAVASI'NDA YARGININ ALDIĞI KARAR, ACIMIZI DİNDİRMESE DE YÜREĞİMİZE SU SERPTİ"

Mersin'de hunharca katledilerek öldürülen Özgecan Arslan Davası'na değinen Davutoğlu, "Özgecan kızımızı katledenler ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek anne ve babası gibi ben de diyorum ki benim de yüreğim soğumadı" dedi.

"BEN DE 3 KIZ BABASIYIM..."

Kendisinin de 3 kız babası olduğunu belirten Davutoğlu, "Kadına karşı şiddeti önlemek için her türlü tedbiri alacağız. Yargının verdiği bu karar, acımızı dindirmese de yüreğimize su serpti. Kadına karşı şiddeti önlemek için tüm kadrolarımızla ayakta olacağız" şeklide konuştu.

Çevrecilik yapıp da ağaca hürmet etmeyenlere seslendiğiini belirten Davutoğlu, AK Parti'nin 3,5 milyon dikili ağacı olduğunu ifade etti.

Şiddete hayır imza kampanyasını hatırlatan Davutoğlu, siyasetten yönetime, sağlıktan adalete birçok alanda projenin hayata geçirildiğini söyledi. Kadınlara şiddet uygulayanların insanlık onurundan nasiplenemediğini belirten Davutoğlu, insan onurunun korunmasının siyasetin namusu olduğunu ifade etti. Kadın istihdamına dönük olarak işdünyasının elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, kadın istihdamı için yapılan faaliyet ve reformlara değindi.

Belediyelere kreş açma zorunluğunun getirileceğini belirten Davutoğlu, engelli çocukları olan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için engelli yaşam merkezlerinin kurulacağını ifade etti. 

Davutoğlu, konuşmasını bitirmesinin ardından bütün anneler için partilileri Fatiha Suresi'ni okumaya davet etti. 

SALONA, SELÇUKLU MOTİFLİ DEV EKRANLAR KURULDU

Kongreye gelen katılımcılara kumanyalar dağıtıldı. Salona sığmayan partililer için ise kongre salonunun dışına çadır kuruldu, çadırın içine yerleştirilen platformalardan partililerin Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını takip etmesi sağlandı. Salonda bulunan partililer, Başbakan Davutoğlu'nu ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla bekledi. Delegeler için ayrı bir platform oluşturuldu. Salona kurulan selçuklu motifli dev platformlara, Türkiye'nin 81 ilinin minyatür fotoğrafları yansıtıldı. Platformun her iki tarafında ise yine selçuklu motifinin üzerinde AK Parti logosu yer aldı. Kongrede, kadınlar tarafından yöresel kıyafetler sergilendi. Delegeler Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun platformdan geçişi sırasında alkışlarla Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nu karşıladı. Kongreye, pek çok ülkeden siyasi temsilci de katıldı.

Davutoğlu, salona eşi Sare Davutoğlu ile girerek partilileri selamladı. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, selamlama sırasında partililere kırmızı karanfiller dağıtarak, partilerle fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, kongre salonunda bulunan sağlık görevlilerine de karanfil dağıttı. Davutoğlu'na Şanlıurfa Belediyesi'nin atkısı hediye edildi.

AK Parti'nin Kurucu Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İstanbul'daki seçim çalışmaları sırasında, 7 yaşındaki bir kız çocuğu, yanına giderek altın bilezik vermişti. Kongrede, bu konuyu işleyen bir tanıtım filmi partililere izletildi. Temsili olarak o bilezikten kadınlara da dağıtıldı, bileziğin üstünde ise 'Unutmadık, Unutmayacağız' ifadesi yer aldı.

RAPÇİ, ZEO JAWEED'DEN 'UZUN İNCE BİR YOLDAYIM' ŞARKISI

Kongre, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. yıldönümünde yapıldı. Adını katıldığı O Ses Türkiye yarışmasında duyuran rapçi Zeo Jaweed'in bestelediği 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısı Jaweed tarafından seslendirildi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında Davutoğlu'nun yanında sadece kadın korumalar yer aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız