SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben de Engelliyim..'

A- A+ PAYLAŞ

Engelliler Haftası düzenlenen yürüyüş ile başladı. Atatürk Anıtı önündeki törende konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, kendisinin de "gözlük olmadan okuyamama engellisi" olduğunu söyledi.

Belediye binası önünden başlayarak Atatürk Caddesi güzergahından Atatürk Anıtı'na kadar yapılan yürüyüş Polis MYO Bandosunun eşliğinde gerçekleştirildi. Yürüyüşe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın , Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar , Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu üyeleri, Özel Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile çeşitli engelliler derneği üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na kadar süren yürüyüşün ardından Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliğinin çelengi Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından birlikte sunuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından günün anlamını içeren konuşmalar yapıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz konuşmasında," Bugün gerçekleştirilen yürüyüşte açılan pankartlarda topluma verilmesi gereken mesajlar çok açık. Pankartlarda sevgi her engeli aşar denilmekte. Bu çok önemli.Asıl korkmamız gereken sevgi engelli olanlardır. Engelli vatandaşlarımızın istekleri kendi durumlarına göre normal bir yaşam sağlanması isteğidir. Engellilerimizin sorunlarına çözüm bulmamız gerekmektedir.Valilik olarak başlattığımız çalışmada engellilerimizin sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi amaçlanmaktadır.Engelliler kültür merkezi ve engelliler yaşam merkezleri oluşturmalıyız. Üretime dönük çalışmalar yapmalıyız. Sadece sözde değil özde de sevgimizi göstermeliyiz. Allah hepimizi sevgi özürlü yapmasın" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'da konuşmasında, " Bugün toplumumuzda nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu engelliler oluşturmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır. Ben de gözlük olmadan okuyamama engellisiyim. TBMM'de engellilere yönelik birçok çalışma yapılmış. Bizlerde yerel yönetim olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Engellilerin sorunlarının çözümü için çaba gösteriyoruz. Ancak bunları yeterli görmüyoruz" dedi.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Ahmet Baysar'da konuşmasında, "Engelliler haftası dolayısıyla çeşitli programlar hazırlandı. Bugün etkinliğimizde 22 dernek ve kurum katılmaktadır. Bunların 4'ü Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel eğitim kurumları, 11 özel rehabilitasyon merkezi ile 7'si sivil toplum kuruluşu oluşturmaktadır. Umarız bu etkinlikler engellilerimizin gelece umutla bakmalarına vesile olur. Engellilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik olarak önemli çalışmalar yapılmış olmasına karşın bunlar yeterli değildir.Devletin yapacağı çalışmaların yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin de engellilerin sorununun çözümü için yoğun çaba göstermesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Engelliler adına konuşan görme engelli Nurettin Kaplan'da," Bu etkinlik düzenlenirken ülke gündemindeki seçim ortamında yoğunluk konusunda endişemiz vardı. Ancak yerelde bu etkinliğimize Valimizin., belediye başkanımızın ve diğer ilgililerin katılmış olması bizleri sevindirmiştir. Sayın valimizin engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışma yapılması da önemlidir" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra tören sona erdi.

Engelliler haftası dolayısıyla 16 Mayıs tarihine kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız