SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben de Gördüm"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:03:41
A- A+ PAYLAŞ
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan dönemin Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük'ün koruması Kemal Adan, " Özal'ın cenazesini yıkarlarken ağzının kenarından ara ara incecik kan geliyordu. Ve kürek kemiklerinin ikisi de morarmıştı. Bu durumun araştırılmasını istiyorum" dedi.
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın görev yaptığı dönemin Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük'ün o tarihte korumalığını yapan Kemal Adan, gündemde olan Özal'ın ölümü olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adan, "Bir gün Malatya'da haber merkezinden anons geldi, çok acele telefonla görüşmek istediler. Bir yerde bir çatışma olduğunu düşündüm. Haber merkezini telefonla arayınca Saffet Bey'in çok acele Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü telefonla aramasını söylediler. Saffet Bey'in tayini çıktığını düşündük önce. Telefon kulübesinden çıkınca gözleri dolmuştu, arabaya binip Ankara'ya gideceğimizi söyledi. Dayanamayıp sordum. 'Turgut Özal öldü' dedi. Ben de heyecanlandım birden, 'Suikast mı?' diye sordum. Sadece 'Hayır, ölmüş' dedi" diye konuştu.
 
Havaalanından inince hemen Hacettepe'ye gittiklerini ve Özal'ı oradan tabutla çıkardıklarını ifade eden Adan, "Saffet Bey bir yere girdi, baktım hakikaten tabutla çıkıyor. Saffet Bey rahmetliyi çok severdi. Tabutu cenaze arabasına koydular, Gülhane'ye gittik. Bir odaya girdik, odadakileri çok net hatırlıyorum. Korkut Özal, Yusuf Özal, Hüsnü Doğan, Güneş Taner, Ahmet Özal, Efe Özal, Saffet Arıkan Bedük ve ben vardık. Bir yer açıldı ve Özal'ı getirdiler, gasilhaneydi orası, yıkamaya getirmişlerdi. Yıkamaya başladılar, seyrederken ağzının kenarından ara ara incecik kan aktığını gördüm. Saffet Bey'e sordum, 'Çok kalp masajı yapmışlar, ondan dolayıdır' dedi. Sonra sırtını çevirdiler, kürek kemiklerinin ikisi de morarmıştı ama yüzü bembeyazdı. Uyur gibi bir hali vardı. Daha sonra tekrar kefenleyip götürdüler. Bugünlerde bu konu gündemde olunca ben de anlatayım dedim. 30 küsur yıl teşkilatta çalıştım. Bu tip şeyleri düşündüğüm zaman, bir polis gözüyle baktığım zaman Türkiye gibi bir ülkede de şüphelenmemek elde değil. Önceki gün sapasağlam bir insanın aniden ölmesi insanın aklına her şeyi getirebiliyor. Böyle bir şeyin açıklanması gerekiyor bence. Çünkü bu insan bir cumhurbaşkanı. Bu ölümün gerekçesi anlatılmalı, aslında bunu o gün anlatmalıydılar. Ve eğer işe yarayacaksa mezarının da açılması gerektiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız