SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ben de Milliyim'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnal, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi, Malatya'da amatör spor kulüplerinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Malatya'da batıya göre sosyal anlamda gençlerimize yeteri kadar hizmet veremiyoruz. Malatya'nın en büyük sosyal faaliyeti spordur. Günümüzde Türkiye'nin başına bela olan terör, uyuşturucu gibi durumlar var bu anlamda amatör spor kulüpleri tamamen fahri olarak gençlerimizi sosyal faaliyete yönlendiriyor. Geçmişte bu mesleği yapan bu insanlar şimdi kazançlarından katkı yaparak, gençlerimizin de spor faaliyetinde bulunması için fedakarlık gösteriyor. Bir spor kulübü en az 100 sporcu demektir. Gençlerimizi olumlu ortamlara yönlendirmek için çalışıyoruz. Bazı şeyleri spor dışında vermek mümkün değil. Birlikte üzülmenin, birlikte sevinmenin ve paylaşmanın spor dışında başka bir yerde görmeniz mümkün değil. Biz, ülkemize bu anlamda çok önemli hizmetler yapıyoruz. Malatya'da istatistiklere bakın spora giren insanların hiçbir olumsuzluğa karıştığını göremezsiniz. Ancak, verdiğimiz bu emekler karşılığında, hak ettiğimiz değeri göremiyoruz. Özellikle semt takımlarımız 3-5 arkadaşımızın fedakarlığı ile ayakta duruyor. İnsanlar binayı çatıdan yapmaya başlıyor. Biz Türk sporunun temeliyiz. Türk Milli Takımı ve büyük kulüplerimizin gösterdiği başarıların altında amatör spor yatmaktadır. Onun için amatör spora gerekli önem verilirse, gençliğimiz gerçek anlamda değerini bulacaktır" diye konuştu.

CHP Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal ise, kendisinin de geçmişte folklorde milli formayı giydiğini ve amatör futbol oynadığını söyledi. Şarapnal, beden eğitimi ve sporun sağlıklı toplum oluşturma da ön koşul olduğunu ifade ederek, "Beden eğitimi olunca insanlar zararlı alışkanlıklardan kendilerini bertaraf ederler. Bu konuda bireyin sağlıklı yaşaması demek toplumun da sağlıklı yaşaması demektir. Ben üniversite yıllarıma kadar amatör kulüplerde futbol oynadım. Türk Folklor Milli takımının formasıyla Türkiye'ye madalya getirmiş bir insanım. Malatya'da spor faaliyetleri konusunda bir gelişme yok. Sporun özü aslında amatör ruhla yapılanıdır. Profesyonel bile olsanız içinizde amatör ruhu katamıyorsanız yaptığınız spor sizinle kalır. İnşallah kısmet olur biz göreve gelirsek, ben hayatın gerçekleriyle yüzleşmiş bir insan olarak, üreteceğiniz her projenin yanında olacağım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız