SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben de Şaşırıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:55
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Spor Toto Süper lig için aldığı kararı sonuna kadar destekliyorum" dedi. 

52 yaşındaki teknik adam, milli takımlara sporcu bulmakta zorlanılmayacağını ifade ederek, "Türkiye Futbol Federasyonun Spor Toto Süper lig için aldığı kararı sonuna kadar destekliyorum. 'Milli takımlarda oynayacak adam bulamayacağız' diye kimse endişelenmesin. Fazlasını bulacağız. Daha iyi idman edilmiş futbolcuları bulacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRK SPOR KAMUOYU AKLINI BAŞINA ALSINLAR"

Uçar, futbolculara çeşitli nasihatlerde de bulundu. Twitter ve Facebook hesabı açmakla büyük oyuncu olunmayacağını ifade eden Feyyaz Uçar, "Son yıllarda Türk futbolunu zedeleyen gelişmeler yaşandı. Futbolcuların kendi özel siteleri, kendi Facebook hesapları gibi şeyler ile bir anda yıldız oldular. Onları eleştirmek adına söylemiyorum. Onlara bir büyükleri olarak bir şey tavsiye ediyorum. Yıldız futbolcu olmak için, önce çok gol atmak, daha çok koşmak, daha çok şut atmak ve daha çok çalışmak gerekir. Twiter ve Facebook hesabı açmak ile büyük oyuncu olamazsınız. Sorsanız, 3 büyüklerde futbol oynayan tüm oyuncular yıldız oyuncu. Bizim zamanımızda bu kadar yıldız oyuncu yoktu. Futbol geçmişimde birkaç yıldız oyuncu gördüm. Sergen Yalçın’ı gördüm. Aykut Kocaman’ı gördüm. Oğuz Çetin’i gördüm. Uğur Tütüneker’i gördüm yıldız olarak. Şimdi herkes bir yıldız oyuncu" eleştirinde bulundu.

"SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRSİNLER"

Tecrübeli teknik adam, futbolcuların sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, "Şimdi futbolcular 3 gün sakatım diyor. Maç günü gelip, ben iyiyim forma bekliyor. Ama o futbolcu 3 gündür idman yapmıyor. Onun gibi bir sürü şey var ne yazık ki. Yedek kalan futbolcu hemen gidip twitter hesaplarından hocasını eleştiriyor. Milli takımı eleştiriyor. Önüne gelen herkesi eleştiriyor. 3-4 maç sona bütün eleştiriler hocaya geliyor. 2.ligde 7’nci hocasını değiştiren takımlar var. Türk spor kamuoyu aklına başına alsınlar. 7 hocanın hepsi mi kötüydü de değişti. Takım çok iyi tüm suçlu hocad mı? Biraz insanlar hakkaniyetli olmalı. Futbolcular tabi ki bizim değerlerimiz. Onlar ile çok iyi çalışacağız. Çok iyi emek vereceğiz. Futbolcularında sorumlulukları yerine getirmeleri gerek" diye konuştu.  

"MÜCADELE İYİYDİ"

Ümraniyespor karşısında futbolcuların ortaya koydukları mücadeleden memnun olduklarını dile getiren Uçar, şunları söyledi:

"Bana göre çocukların mücadelesi iyiydi. 55. dakikada 10 kişi kaldık. 3 gün öncede halı sahada bir maç yaptık. Rakibimiz Ümraniyespor son haftayı bay geçmişti. Bir önceki maçları da ertelenmişti. Oldukça dinlenmiş bir şekilde geldiler. Ona rağmen, eksik kaldığımız zamanlarda bile bize bir üstünlük kuramadılar. O açıdan oynanan oyundan memnunum. Tek eksiğimiz goldü. Oyunun sonunda, oyunu kazanmaya yönelik hamleler yapabilirdik. 55. dakikada eksik kaldığımız için mecburen forvette bu istediğimiz hamleyi yapamadık. Genelde oyunu, skoru korumaya yönelik hamleler yapmak zorunda kaldık. Öyle ki, Ümraniyespor karşısında alınacak mağlubiyet bizim için çok acı bir sonuç olabilirdi. Çünkü rakibimize büyük bir avantaj vermiş olacaktık. Bizim adımıza 6 puanlık bir maçtı. Böyle rakipleri yenemiyorsanız, yenilmeyeceksiniz. Oyunun sonlarında şartlar ne yazık ki onların lehine gelişti."

"TAKIMLA İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Tecrübeli çalıştırıcı, takımla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ancak sakat futbolcularının çokluğunun kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Takımla ilgili bir sıkıntımız yok. Beni sevindiren gelişmeler var. Bu takım eksik kaldığında da, genel olarak her zaman rakibinden daha iyi top oynuyor. Son maçlarda bunu iyi bir şekilde gözlemledik. İstatistiklerim çok iyi ve gayet memnunum. Bizim mücadelemiz devam edecek. İyi bir yoldayız. Sadece sakat oyuncularımızın çokluğu bizim canımızı yakıyor. Önemli oyuncularımızı kaybettik. Ne yazık ki bir kaç hafta yoklar. Defansta Sadık bizim için çok önemli bir oyuncu. Hem sağ bek olarak hem de stoper olarak kullanabiliyoruz. Ayı şekilde bizi gol yollarına taşıyan İrfan bizim için çok önemli. Samed'in yokluğu hücumdaki kanat varyasyonlarımızı etkiledi. Onun yokluğunda forveti biraz daha kalabalık oynamaya çalıştık" ifadelerini kullandı. 

"ARAYA BAŞKA ETKENLER GİRER"

Şampiyonluğa oynayan takım sayısının artmasından mutlu olacağını dile getiren Feyyaz Uçar, "Tabi ki gruptaki durum böyle gidecek. Araya mutlaka girenlerde olacak. 1923 Aydınspor zorlayabilir. Centone Karagümrükspor'un şu anki performansına da bağlı. Benim açımdan birçok takımın yukarıyı zorlaması çok iyi olur. Çünkü şampiyonluk yolunda tek takımla kalmayı tercih etmem. Futbol dışında farklı şeyler olabilir. Şampiyonluğa oynayan bir çok takım olursa, daha mutlu olurum. Çünkü onların arasında sıyrılmak o kadar kolay değildir. Dolayısıyla onların arasından genelde iyi olan takım sıyrılır. Bire bir kalan takımlarda araya bazı etkenler girer. Devreye lobiler ve siyasi kanatlar girer. Biz futbolu sahada oynamaya çalışan bir ekibiz. O açıdan iyi bir futbol oynayan her takıma saygımız var. Bunların çoğalmasında da bizce hiçbir sakınca yok" diye konuştu. 

"BEN DE ŞAŞIRIYORUM"

Uçar, her maça çıkmadan önce ortaya konulan istatistiklere şaşırdığını belirterek, "Burada bir şansızlıktır gidiyor. Turgutluspor maçına çıkacağız, 7 maçtır yenememişiz. Böyle garip bir istatistik var. Ben her maça çıkmadan önce 'hocam biz bu takımı yenemedik' diyorlar. Nasıl oldu? Bende şaşırıyorum" dedi.

"OYNANMAMASI GEREKEN SAHALARDA MAÇ OYNANIYOR"

Maç oynanmaması gereken sahalarda maç oynandığını savunan Uçar, "Sahanın, özellikle yedek kulübesinin yardımcı hakemlerin görev yaptığı bölüme yakın olması 2. Lig'de bazı kulüplerin avantaj sağladığı bir durum. Aynı şey Trabzon'da da geçerli. 1461 Trabzon'un oynadığı sahada, Malatya'da amatör takımlara maç yaptırmazlar. Gelirler, 'burada maç oynanmaz' derler. Ne yazık ki, ligimizde böyle bir durum var. Oynanmaması gereken sahalarda maçlar oynanıyor. Ama şartlar böyle. Buna rağmen mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız